Opening 2+2 en 4x1

Opening 2+2 en 4x1

Op de prachtige eerste zondagmiddag van april kwam er publiek vanuit Nederland én België naar de opening van de nieuwe tentoonstelling: 𝟮+𝟮 𝗲𝗻 𝟰𝘅𝟭. Uiteraard waren alle vier de exposerende kunstenaars - Servi van Grinsven, Thé van Bergen, Leyla Aydoslu en Steven Baelen - aanwezig.

Na een introductie van programmeur Julienne Tullemans, werd de expositie ingeleid met de woorden van Edwin van Onna. Hij interviewde de vier kunstenaars uitgebreid en schreef ook de publicatie die bij de tentoonstelling is verschenen. Van Onna sprak de kunstenaars toe;
 

“Jullie hebben allen een fascinatie voor het procesmatige van het vak, het schilderen, tekenen,  assembleren of deconstrueren. […] Bij jullie alle vier ligt de focus op bewustwording van de materialiteit. Niet alleen mentaal, maar ook sterk fysiek. […] Thé, Servi, Leyla en Steven, jullie urgentie is groot en voelbaar, dat draagt eraan bij waarom jullie werk zo enorm te waarderen valt. Werk dat vanwege die materiële bewustwording, juist ons als publiek uitnodigt om het verder te onderzoekend en de achterliggende gedachten te doorgronden. […] Ik garandeer jullie, als je zo door de expositie loopt, wordt het een spannende ontdekkingstocht.”
 

Er werd nog lang nagepraat en geborreld met de kunstenaars en over de werken, liefde voor kunst, de Koninklijke Academie van Schone Kunsten in Gent (België) en het wederzijdse respect wat deze kunstenaars van diverse generaties tekent. We nodigen iedereen uit de vier solo-presentaties - van Servi van Grinsven, Thé van Bergen, Leyla Aydoslu en Steven Baelen - die voor het eerst bijeenkomen te komen bekijken.


De tentoonstelling  2+2 en 4x1 is tot 20 mei 2024 dagelijks te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00 uur in De Cacaofabriek Expo.

2364

Foto's: Laura Maessen @ ColoristheLimit

  • Het moment

    Expo Het moment

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

Cacaofabriek logo

Kies een taal