Tickets & toegang

Tickets & toegang

Over je tickets

Koop je tickets aan de kassa

Onze kassa is dagelijks geopend vanaf 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. Je kunt je tickets bij de kassa van De Cacaofabriek alleen met pin betalen. De kassa is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en in de avonden en in het weekend 30 minuten voor aanvang voorstelling. 
 

Boek je tickets online

Kaarten kun je 24 uur per dag, snel, veilig en eenvoudig online kopen. Dit kan via je telefoon, computer en tablet. Na betaling van je bestelling ontvang je een e-mail met een QR-code: het e-ticket. Dit e-ticket is je toegangsbewijs tot het evenement (de film, het concert of anders). Je hoeft met je e-ticket niet meer langs de kassa, maar je kunt meteen doorlopen naar de zaal. Print je e-ticket uit of bewaar het op je smartphone. Aan de deur van de zaal wordt de QR-code van het e-ticket gescand. Toon je je ticket op je smartphone, zet dan het contrast op 'hoog'. De unieke QR-code van een e-ticket kan maar een keer gebruikt worden; dupliceren van e-tickets is daarom zinloos.

LET OP: De Cacaofabriek verkoopt enkel tickets via www.cacaofabriek.nl (om precies te zijn tickets.cacaofabriek.nl en daarmee via Ticketlab), Ticketmaster, Eventix en aan de kassa van De Cacaofabriek zelf. Dit zijn onze officiële verkoopkanalen. Bij aankoop van een ticket via de verkoopsites Ticketmaster en Eventix gelden de ticketvoorwaarden van die organisaties.


Slecht ter been? 

De Cacaofabriek is toegankelijk voor mindervaliden. Zowel in de pop- als filmzaal is het mogelijk met een rolstoel plaats te nemen. Ook als je slecht ter been bent, helpen we je graag. Wil je hier gebruik van maken, laat het ons dan vooraf even weten via info@cacaofabriek.nl. Dan kijken wij met je mee wat de mogelijkheden zijn.


Ticket(s) kwijt? 

Je online bestelde ticket(s) ontvang je na je bestelling via een mail. Kan je deze mail met ticket(s) niet meer terugvinden in je mailbox? Wanneer je een profiel* hebt kun je jouw ticket(s) opnieuw naar jezelf mailen. Heb je geen profiel? Stuur dan een e-mail naar info@cacaofabriek.nl, dan kunnen wij de tickets opnieuw naar je toesturen.

Zelf je tickets versturen via jouw profiel doe je als volgt: 

  • Ga naar je bestelhistorie;
  • Kies bij de bestelling waarvan je de tickets kwijt bent op de knop ‘details’;
  • Daar vind je de knop ‘tickets mailen’, waarmee je tickets nogmaals kunt versturen naar het e-mailadres dat is opgegeven tijdens de bestelling.

*Je kunt ten alle tijden een profiel aanmaken via het icoon van het poppetje rechts bovenaan de website. Heb je al eens een of meerdere online ticket(s) gekocht zonder profiel? Dan is het helaas niet mogelijk om eerder bestelde tickets terug te vinden in jouw profiel. Alle nieuwe bestellingen kun je daarin wel terugvinden.


Ruilen & retourneren

Je kunt je ticket tot uiterlijk een dag voor de voorstelling aan de kassa omruilen - tegen € 2,50 administratiekosten - voor een andere datum of een tegoedbon tegen € 2,50 administratiekosten. Wij geven geen geld terug. 

Heb je jouw tickets online besteld? Dan kun je deze ook online annuleren tot een dag voor de voorstelling tegen €2,50 administratiekosten. Vul je bestelnummer in en het e-mailadres waarmee je jouw bestelling hebt geplaatst. Je kunt dan de tickets selecteren die je graag wil annuleren. Je ontvangt daarna in je mail een tegoedbon die je online of aan de kassa kunt besteden.

Annuleer je tickets online

Geef De Cacaofabriek cadeau!

Jarig? Bedankt? Geslaagd? Verras eens iemand met een avondje uit en laat de gelukkige ontvanger zelf een evenement kiezen met onze eigen cadeaubon. Zo geef je een avondje film cadeau in een van de filmzalen, of kies je een concert van je favoriete artiest.


Deze cadeaubonnen zijn tijdens openingstijden te verkrijgen aan de kassa of je bestelt ze gemakkelijk online, de waarde bepaal je zelf. 

Geef De Cacaofabriek cadeau!
Geef De Cacaofabriek cadeau!
Betalen aan de kassa

Aan de kassa kun je met pin betalen. Je kunt bij ons ook betalen met de Podium Cadeaukaart, Nationale Bioscoopbon en onze eigen Cadeaubon. 

 

Betalen in de popzaal en de brasserie 

In de popzaal en de brasserie kun met pin betalen. Wij accepteren op beide plekken ook de bruine munten van De Cacaofabriek. Deze munten zijn in te wisselen tot en met maart 2025.


Online betalen

In onze webshop kun je eenvoudig via iDEAL betalen. Wij accepteren tevens de creditcards van Mastercard en Visa. De Podium Cadeaukaart is ook inwisselbaar. Let op: je dient ook het vakje open te krassen voor de verificatiecode van de kaart. 
 

Tickets kopen

Kaarten kunnen 24 uur per dag - snel, veilig en eenvoudig online gekocht worden. Dit kan via je telefoon, computer en tablet. Na betaling van je bestelling ontvang je een e-mail met een QR-code: het e-ticket. Dit e-ticket is je toegangsbewijs tot de voorstelling, je hoeft hiermee niet langs de kassa. Print dit e-ticket uit of bewaar het op je smartphone en neem het mee naar de voorstelling. Aan de deur van de zaal wordt de QR-code gescand van het e-ticket (print of op je smartphone (zet daarbij het contrast op 'hoog')). De unieke QR-code van een e-ticket kan maar één keer gebruikt worden; dupliceren van e-tickets is daarom zinloos.

LET OP: De Cacaofabriek verkoopt enkel tickets via www.cacaofabriek.nl (om precies te zijn tickets.cacaofabriek.nl en daarmee via Ticketlab), Ticketmaster, Eventix en aan de kassa van De Cacaofabriek zelf. Dit zijn onze officiële verkoopkanalen. Let dus goed op waar je je kaartje koopt zodat je niet met een verkeerd kaartje voor de deur komt te staan. Bij aankoop van een ticket via de verkoopsites Ticketmaster en Eventix gelden de ticketvoorwaarden van die organisaties.

Tegoedbon

Je kunt tickets tot uiterlijk één dag voor de voorstelling aan de kassa omruilen voor een tegoedbon tegen €2,50 administratiekosten. Je kunt de tegoedbon online (invullen in veld ‘kortingscode’) of aan de kassa verzilveren voor een voorstelling – film en/of concert - naar keuze. De tegoedbon is twee jaar geldig.

Cadeaubon

Verras iemand met een avondje uit en laat de gelukkige ontvanger zelf een film of concert kiezen met onze cadeaubon. De waarde bepaal je zelf. Onze cadeaubonnen zijn tijdens openingstijden te verkrijgen aan de kassa of online te bestellen via onze website. Verzilveren kan aan de kassa of online (invullen in veld ‘kortingscode’).

Cacaobon

Onze Cacaobon is niet langer verkrijgbaar. Bonnen die eerder zijn uitgegeven zijn nog tot twee jaar na de uitgiftedatum in te leveren. De Cacaobon is op vier verschillende plekken in De Cacaofabriek te besteden: aan de kassa voor een film of concert, de brasserie en bij chocolatier Lisanne van Woerkom. De Cacaobon is alleen te verzilveren aan de kassa. Deze bon is dus niet online te verzilveren. 

PodiumCadeaukaart

Om de PodiumCadeauKaart verzilveren, voer je de code niet in bij het veld 'kortingscode' binnen het bestelscherm. In plaats daarvan klik je eerst op 'bevestigen', waarna je in het betaalscherm komt. Hier kan je de optie aanvinken om (deels) te betalen* met een PodiumCadeauKaart. 

*Het is niet mogelijk om de PodiumCadeaukaart te verzilveren voor concerten waarvan de kaartverkoop via een externe partij verloopt.

Nationale Bioscoopbon

Om de Nationale Bioscoopbon te verzilveren, voer je de code niet in bij het veld 'kortingscode' binnen het bestelscherm. In plaats daarvan klik je eerst op 'bevestigen', waarna je in het betaalscherm komt. Hier kan je de optie aanvinken om (deels) te betalen met een Nationale Bioscoopbon. De papieren Nationale Bioscoopbon zonder geldigheidsdatum kan echter niet meer verzilverd worden. Als je deze papieren bon naar de Nationale Bioscoopbon opstuurt, krijg je een giftcard met de waarde plus één euro (voor verzendkosten) toegestuurd. Klik hier voor meer informatie. 

Vriendenpas

Vrienden van De Cacaofabriek krijgen online korting door eenmalig een profiel aan te maken en in te loggen met hun Vriendenpas. Ook zonder profiel kun je de Vriendenkorting krijgen door bij ticketsoort voor ‘Vriend’ te kiezen en vervolgens je Vriendenpasnummer in combinatie met je postcode in te voeren. Bij de ingang van de filmzaal dien je naast je e-ticket ook je Vriendenpas te tonen.

Culturele evenementen voor minima

Bezoekers kunnen, op vertoon van een inkomensverklaring van de Gemeente Helmond, film- en concerttickets kopen voor een gereduceerde prijs. Bezoekers betalen €2,- voor een reguliere film of een kinderfilm (ook tijdens het KinderFilmFestival). Men krijgt €7,50,- korting op een concertkaartje. Het kopen van deze tickets kan alleen aan de kassa en niet online.

Vriendenpas

Voel jij een en al liefde voor De Cacaofabriek? Liefde is er om te delen! Dus word vriend van de Cacaofabriek. Dan ondersteun je niet alleen De Cacaofabriek, maar krijg je ook korting op alle reguliere filmvoorstellingen. 

Een Vriendenpas is persoonsgebonden en kost slechts € 25,- per jaar. Daarmee ontvang je € 2,- korting per keer op de filmvoorstellingen. Vul het aanmeldformulier in en betaal online € 25,-. Je krijgt per e-mail een tijdelijke pas (e-ticket) toegestuurd en vervolgens wordt de definitieve Vriendenpas naar je huisadres gestuurd. Ben je al Vriend en verloopt de geldigheid van je pas? Je kunt jouw pas online verlengen.

Vriendenpas
Vriendenpas

Over je tickets

Openingstijden 

Onze kassa is dagelijks geopend vanaf 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. De receptie is bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. Online kun je natuurlijk 24/7 terecht om tickets te bestellen. In onze brasserie kun je terecht voor een drankje tussen 09.00 uur en 24.00 uur; de keuken is open van 12.00 uur en 20.30 uur. De expo is elke dag te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. 

Stoelkeuze

Bij evenementen met vaste zitplaatsen, kun je zelf je stoel kiezen. Je komt deze optie vanzelf tegen in het online bestelproces. Doet deze mogelijkheid zich niet voor bij het bestellen van een ticket, dan werken we met vrije plaatskeuze. Tijdens de inloop van de film of het (seated) concert kun je dan gaan zitten op een stoel naar keuze.

Ben je slecht ter been of wil je een rolstoelplaats reserveren? Dit kan alleen telefonisch. Neem contact op met onze kassa via 0492-529009.

Cacaofabriek logo

Kies een taal