De Lichtstraat actueel

Stichting ‘Het huis onder de regenboog’ exposeert van 29 mei t/m 23 juni 2024 in onze Lichtstraat met een kleurrijke expositie. Diënne Flohr-Kamphuis, voorzitter van de stichting, kunstenaar en schrijver van het LHBTIQ+-handboek 'Het huis onder de regenboog' toont illustraties uit het boek en een serie schilderijen met het thema ‘worstelen met je identiteit’. Er is tevens een primeur: de interactieve game ‘Kippensjans’ wordt gepresenteerd. Op dinsdagavond 28 mei om 20 uur wordt de expositie geopend.

 

Situaties op het brede LHBTIQ+-spectrum 

Het huis onder de regenboog is speciaal opgericht om de inclusiviteit in de samenleving te bevorderen. Recentelijk is het gelijknamige handboek ‘het huis onder de regenboog’ verschenen. In dit boek worden 43 situaties geschetst op het brede LHBTIQ+-spectrum. Ieder verhaal is voorzien van uitleg en tips en bovendien rijkelijk geïllustreerd. Deze kleurrijke illustraties worden nu speciaal in het kader van de pridemaand geëxposeerd. Samen met een serie schilderijen in ecoline met het thema ‘worstelen met je identiteit’ daagt het werk van Diënne Flohr-Kamphuis de toeschouwer uit tot emotionele diepgang.
 

Kippensjans game

Tijdens deze expositie is het bovendien mogelijk om kennis te maken met het nieuw ontwikkelde ‘Kippensjans’ interactieve spel. Deze game is mede gemaakt door de vrijwilligers Sarah en Rolo Steenhuis, van het huis onder de regenboog. De ‘Kippen-date-simulatie’ is enorm speels en bijzonder te noemen. De primeur, die op een later tijdstip op de site van ‘Het huis onder de regenboog’ te vinden zal zijn, ontdek je nu op het scherm in de Lichtstraat.

 

Bezoek de Lichtstraat gratis tijdens de openingstijden van De Cacaofabriek. 

2515
Cacaofabriek logo

Kies een taal