partners & Samenwerkingen

partners & Samenwerkingen

Ook partner worden?

De Cacaofabriek wil een groot en breed publiek een fantastische tijd bezorgen. We komen verrassend uit de hoek met cultureel aanbod als doel op zich. Cultuur prikkelt, verbindt, vermaakt, inspireert en daagt uit. Het verrijkt je leven, stelt vragen, geeft zin en biedt nieuwe perspectieven. Kortom, het doet een heleboel. En De Cacaofabriek laat jou dat tot in je diepste vezels voelen.

Kun je je vinden in deze missie en draag jij cultuur in de regio een warm hart toe? Wil jij medeverantwoordelijk zijn voor alles wat cultuur losmaakt? En lijkt het je fantastisch om van betekenis te zijn voor De Cacaofabriek? Word partner! We staan open voor diverse vormen van partnerschap. We gaan graag met je in gesprek om tot een passende samenwerking te komen.


Stuur een e-mail naar ons voor een (telefonische) afspraak via info@cacaofabriek.nl.

Het Speelhuis

Het Speelhuis en De Cacaofabriek zijn twee handen op één buik. Samen werken we aan een sensationeel, hoogstaand, divers en avontuurlijk podiumaanbod voor Helmond en omstreken. Daarbij zoeken we voortdurend naar raakvlakken met andere culturele en maatschappelijk organisaties, initiatieven uit de omgeving en betrokken ondernemers. Vinden we leuk. Zo bevorderen we samen diversiteit en kwaliteit van cultureel aanbod. Om nog niet te spreken over de maatschappelijke meerwaarde ervan.

Het Speelhuis
Het Speelhuis
Nacht van het Witte Doek

De Cacaofabriek werkt samen met de Nacht van het Witte Doek in Deurne om jonge filmmakers een podium te geven. De Nacht van het Witte Doek is het oudste (sinds 1992) en grootste, gratis vrij toegankelijke meerdaagse Openlucht Filmfestival van Nederland. Drie dagen in het laatste volle weekend van augustus kun je genieten van de meest recente en beste films voor verschillende leeftijden in verschillende genres met een aantrekkelijk cultureel randprogramma. Lees meer over de Nacht van het Witte Doek op www.nachtvanhetwittedoek.nl.

 
HART, Helmonds hart voor de kunsten

Sinds februari 2017 bouwen we samen met de andere grote culturele instellingen van Helmond aan onze culturele stad. Er is afgesproken om intensiever samen op te trekken met als doel om gezamenlijk borg te staan voor een levendig, florerend en uitgebalanceerd cultureel klimaat waaraan de Helmondse inwoner zijn hart kan ophalen.

Bibliotheek Helmond-Peel, Museum Helmond, Het Speelhuis, De Cacaofabriek en Kunstkwartier presenteren zich gezamenlijk onder de naam ‘HART’. 

 
CultuurContact

Samen met CultuurContact zet De Cacaofabriek zich in om een bezoek aan ons podium, onze films en onze expo voor alle leerlingen in Helmond mogelijk te maken. CultuurContact bemiddelt, verbindt en 'makelt' cultureel aanbod met het onderwijsveld en zorg en welzijn. CultuurContact draagt zorg voor alle kwalitatieve cultuureducatie en bevorderen de cultuurparticipatie van oud, jong en alles wat er tussen valt. Lees meer over CultuurContact op www.cultuur-contact.nl.

 

Stichting Lambertus Concerten

Samen met Lambertus Concerten zet De Cacaofabriek zich in om klassieke muziek onder de aandacht te brengen. Lambertus Concerten is sinds 2008 bezig met de promotie van klassieke muziek en het zoeken van verbinding met andere muziekstijlen. Lees meer over Lambertus concerten op www.lambertusconcerten.nl.

Stichting Openbare Basisscholen Helmond

Stichting Openbare Basisscholen Helmond vertegenwoordigt het openbaar basisonderwijs in de gemeente Helmond. De stichting beheert zeven openbare basisscholen verspreid over heel Helmond. Zeven scholen, onderscheidend en met een eigen identiteit en onderwijsaanbod en allemaal werkend vanuit de visie van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs. Lees meer over Stichting Openbare Basisscholen Helmond op www.obshelmond.nl.

 
Cineville

De Cacaofabriek werkt samen met Cineville. Bezoekers met een Cineville-pas kunnen bij ons onbeperkt naar de film. Cineville biedt onbeperkt films aan voor een vast bedrag per maand in 60 filmtheaters in 30 steden. Bezoekers met een Cineville-pas steunen filmmakers en de onafhankelijke filmtheaters in Cinneville. 90% van ieders bijdrage gaat namelijk naar hen. Lees meer over Cineville op www.cineville.nl 

 
Land van de Peel

Land van de Peel is de regionale marketingorganisatie van de zes Brabantse Peelgemeenten Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren.

Als organisatie heeft Land van de Peel een verbindende rol waarbij wordt gericht op de bovenlokale marketing. Samen met ondernemers, organisaties en culturele instellingen worden de krachten gebundeld om de nieuwsgierigheid van bewoners en bezoekers te prikkelen. Lees meer over Land van de Peel op www.landvandepeel.nl

Cacaofabriek logo

Kies een taal