expo

wat een werk!
In verband met de maatregelen is de expositie momenteel niet fysiek te bezoeken. Van 12 december tot en met 16 januari is in de Cacao Expo ruimte van De Cacaofabriek in Helm...
zo 13 feb - 10:00 - Expo Ruimte

22 jan - 13 feb 2022: world press photo exhibition helmond

World Press Photo Helmond 2021 ivm Corona maatregelen verhuisd naar het Speelhuis van 22 januari tot en met 13 februari 2022

Vanwege de verlengde lockdown is het niet mogelijk om de World Press Photo Exhibition dit jaar plaats te laten vinden in De Cacaofabriek in Helmond. De tentoonstelling zal daarom in zijn geheel verhuizen naar het glazen paviljoen van theater Het Speelhuis. De 120 meter lange glaswand zal dan dienen als decor voor de foto’s die naar buiten toe worden tentoongesteld.

Kijk op onze World Press Photo pagina voor meer informatie

12 dec - 13 feb 2022 / Wat een werk!

De expositie Wat een werk! te zien in De Cacaofabriek Expo van 12 december tot en met 16 januari 2022

LET OP: DEZE EXPOSITIE IS VERLENGD TOT 13 FEBRUARI!

Van 12 december tot en met 13 februari is in de Cacao Expo ruimte van De Cacaofabriek in Helmond de expositie ‘Wat een werk!’ te zien. Zowel Jan Vriends als Medy Oberendorff geven met deze expositie met o.a. originele tekeningen een inkijkje in hun werkwijze: het ambacht van de illustrator. Hoewel beiden een heel andere tekenstijl hanteren, is de natuur een overeenkomstig thema.

Met oneindig veel geduld en in een geheel eigen stijl zoomt Medy Oberendorff in op de dieren en planten die wij dagelijks om ons heen hebben maar waar we zo vaak aan voorbij lopen. Juist door haar verfijnde en zeer gedetailleerde weergave van de realiteit toont ze ons de schoonheid van een dood vogeltje, het vangmasker van een libellenlarve of het vernuft van een mestkever. Voor Lannoo maakte ze Wonderbos, bekroond met een Zilveren Griffel en het met Vlag en Wimpel bekroonde Het Wonderlijke Insectenboek.

Jan Vriends is sinds 1991 professioneel spreker, schrijver en stripmaker. Hij schreef en tekende voor diverse tijdschriften, waaronder Libelle, Nieuwe Revu, Webber, Fancy en Zo Zit Dat en publiceert sinds 2007 wekelijks zijn strip “Roos Vink” in tijdschrift Tina. In de laatste 30 jaar heeft Jan honderden pagina’s geschreven en getekend. In de Cacaofabriek wordt een selectie van originele Roos Vink-pagina’s getoond van de laatste 15 jaar en originele pagina’s en een 5 meter panorama-illustratie van een boswandeling uit de avonturen van Janjaap.

Lees de artikelen die diverse media over onze expositie publiceerden:
Brabant Cultureel

10 dec t/m 14 jan / Expositie Iedereen mag er zijn

Afbeelding ter promotie van de expositie Iedereen mag er zijn in De Cacaofabriek expo in 2020

Tijdens Under The Rainbow bewonder je in de Lichtstraat van De Cacaofabriek de expositie 'Iedereen Mag Er Zijn'. De tentoonstelling bestaat uit een serie portretten en verhalen van oudere LGBTQ+'ers uit Brabant. Zij zijn prachtig vastgelegd door fotograaf Karin Jonkers en geïnterviewd door Eric Alink, de stadsdichter van Den Bosch. De portretserie is een initiatief van Stichting Roze 50+, een samenwerking tussen ANBO en COC.

bij het afspelen van deze video gaat u akkoord met het plaatsen van cookies, klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd