expo

21 jan – 19 feb: World Press Photo Helmond

Ondanks de weerbarstige omstandigheden van de eerste twee edities in 2020 en 2022 wist World Press Photo Helmond een ijzersterke eerste indruk achter te laten. Opgetogen zijn we dan ook over de aankondiging van deze derde editie! Van 21 januari t/m 19 februari 2023 zal de wereldse tentoonstelling weer te zien zijn op het oorspronkelijke honk, in de expositieruimte van De Cacaofabriek.

De World Press Photo Contest bekroont de beste fotojournalistiek en documentaire fotografie van het afgelopen jaar. Dit jaar werden de winnaars gekozen uit 64.823 foto's, door 4.066 fotografen uit 130 landen. De World Press Photo Foundation heeft ervoor gekozen hun selectiestrategie aan te passen om een meer globale en betere geografische balans van perspectieven te bieden. Zowel de wedstrijd als de tentoonstelling is daarom deze keer verdeeld in zes regio’s (Afrika, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië en Oceanië) en vier categorieën (Singles, Stories, Long-Term Projects en Open Format).

De indrukwekkende tentoonstelling bereikt wereldwijd 4 miljoen mensen in 100 steden en 45 landen en toont de meest bijzondere en intrigerende persfoto's van het jaar.


Alles over 'World Press Photo Helmond' vind je hier.

zoek