expo

04 sep - 02 okt 2022 / Fresh Cacao

Fresh Cacao: Vers Academietalent lichting 2022 in De Cacaofabriek Expo

Elk jaar in september presenteert De Cacaofabriek vers academietalent. Samen met Stichting Carat bieden we de nieuwe lichting een professioneel podium én maakt zij kans op de Helmondse kunstprijs die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgereikt. We presenteren u: lichting 2022! Vanaf 04 september dagelijks te zien in onze expo ruimte.

Vers academietalent

De Cacaofabriek vindt het belangrijk om ruimte te geven aan jonge makers. Ruimte om zich te presenteren en verder te ontwikkelen. Daarom is de expositie Fresh Cacao elk najaar een vast onderdeel in het tentoonstellingsprogramma. Voor deze expositie worden eindexamenkandidaten van verschillende kunstacademies gescout en uitgenodigd om hun werk ten toon te stellen in de monumentale ruimtes van De Cacaofabriek.

Meer informatie over de selectie van 2022, de Carat Lucas Gassel Prijs en de expositie vindt u via onderstaande link.

Meer informatie over Fresh Cacao

10 juli – 21 aug: If you want to see what I see, Look towards the light

de expositie If you want to see what I see, look towards the light in De Cacaofabriek Expo

Op zondag 10 juli om 15.00 uur opent in onze exporuimte de tentoonstelling IF YOU WANT TO SEE WHAT I SEE, LOOK TOWARDS THE LIGHT. Collectief SOLID onderzoekt hiermee het samenspel van licht, materiaal, oppervlakte en volume, dat in de beeldhouwkunst van oudsher een belangrijke rol speelt. De tentoonstelling is deze zomer (tot en met 21 augustus) dagelijks te zien in De Cacaofabriek te Helmond.

Internationaal collectief SOLID

SOLID is een internationaal collectief, bestaande uit Selina Baumann (CH), Romina Farkas (DE), Anneke Kleimann (DE), Margot Zweers (NL) ‘De kunstenaars ontwikkelden speciaal voor deze tentoonstelling nieuwe sculpturen van zowel monumentaal als subtiel formaat. In de tentoonstelling voegen de werken van de vier kunstenaars en het overal aanwezige daglicht in de exporuimte zich samen tot een totaalinstallatie, die de bezoekers van De Cacaofabriek uitnodigt om de ruimte op een nieuwe manier te ervaren,’ aldus Julienne Tullemans, programmeur exposities in De Cacaofabriek. Met deze tentoonstelling laten de vrouwelijke beeldhouwers voor het eerst hun gezamenlijke werk zien in Nederland.

Meer informatie over deze expositie

zoek