expo

25 jan - 05 apr 2021 / Tentoonstelling in Talloze Aktes

Banner ter promotie van de expositie tentoonstelling in talloze aktes in 2021

Momenteel wordt er hard gewerkt in onze expositieruimte om ‘Tentoonstelling in Talloze Aktes’ op te bouwen. De opening op 24 januari kan helaas geen doorgang vinden, maar houd onze social media kanalen in de gaten voor een preview! Wel hebben we de expo weten te verlengen tot 5 april.

Wat gebeurt er als je de twee werelden van beeldende kunst en theater dichter naar elkaar toe schuift, zodat ze gaan overlappen? Die overlap is er vanzelf al, bijvoorbeeld in de gelijkenis tussen de vormgeving van een theaterstuk (decors, rekwisieten, kleding) en een installatie in een kunstruimte waar je als bezoeker in kan stappen of doorheen kan lopen. Maar in dit grensgebied tussen twee werelden is nog veel meer te ontdekken. Vier kunstenaars nemen je mee op avontuur in hun Tentoonstelling in Talloze Aktes: Maurice Bogaert, Roos van Haaften, Peter de Kimpe en Jan Klatter. Ze laten elk hun eigen werk zien, maar de tentoonstelling is een totaalervaring: door de kruisbestuiving vervagen ook de grenzen tussen hun werk.

Roos van Haaften

Roos van Haaften (1983) maakt installaties met reflecties en schaduw. Daarbij maakt ze gebruik van onder meer spiegels, glas en gevonden objecten. Ze is gefascineerd door wat er gebeurt als tastbare objecten door belichting worden getransformeerd tot een schaduwbeeld. Sommige werken komen op locatie tot stand als ruimtevullende installaties, andere zijn kleine intieme werken aan de muur.

Maurice Bogaert

Maurice Bogaert (1975) laat architectuur, film, tekst en beeldende kunst samenkomen in totaalbeleving. Soms zijn dat grote installaties waar je doorheen kan lopen, soms juist heel kleine schaalmodellen. Daarbij vertaalt hij de technieken van film, met belichting, montage en camerabeweging, naar een fysieke ruimte

Peter de Kimpe

Peter de Kimpe (1951) werkte als ontwerper / scenograaf voor theatergezelschappen in Nederland, België en Duitsland. Ook maakt hij tentoonstellingsontwerpen voor o.a. het Van Goghmuseum, het Groninger Museum en de Neue Galerie in New York. In 2007 richtte hij de opleiding Scenografie op aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, waar hij tot 2017 als artistiek leider aan verbonden bleef.

Jan Klatter

Jan Klatter (1948) maakte ontwerpen voor diverse theatergezelschappen, waaronder Onafhankelijk Toneel, Stadstheater Stockholm en Toneelgroep Amsterdam. Hij doceerde aan de opleiding Scenografie van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Als beeldend kunstenaar maakt hij onder meer sculpturale installaties, veelal van hout, gebaseerd op foto’s van ruimtes en objecten.

Met dank aan:

logo stimuleringsfonds creatieve industrie   Logo Prins Bernard Fonds

Tekst bij de expositie: Anneke van Wolfswinkel.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd