Culturele educatie

 

Prikkelend onderwijs

Elk bezoek wordt tot in de puntjes afgestemd op de wensen van de school, docent of leerlingen. Als we afgaan op de ervaringen, zijn onze programma’s op maat helemaal ‘the bomb’. Dat maakt ons anders dan andere cultuuraanbieders. Een bezoek aan de Expo-ruimte bestaat uit een (korte) interactieve rondleiding, waarbij de leerlingen uitgedaagd worden met prikkelende vragen. Het gevolg is dat zij zelf tot conclusies komen over de kunstwerken. We houden rekening met de culturele vermogens van leerlingen, zoals beschreven in doorlopende leerlijn ‘De Culturele Ladekast’: receptief, creërend, reflectief en analyserend. Bij het analytisch beschouwen, kijken kinderen gericht naar materiaal, kleur, vorm en compositie. Bij verbeeldend beschouwen ligt de nadruk vooral op mening, eigenheid en fantasie. Daarnaast is er een creatief onderdeel waarbij in de stijl of het thema van de tentoonstelling iets gemaakt wordt. Tot slot wordt gereflecteerd op wat er gezien, gemaakt en gedacht is.

1642
Art à la carte

Het is mogelijk om te kiezen voor een volledig programma in De Cacaofabriek Expo; een rondleiding, een doe-opdracht en reflectie, verzorgd door een ervaren kunstvakdocent. Je bezoek aan De Cacaofabriek Expo duurt dan 90 minuten. Wil je een van de onderdelen liever binnen de muren van school beleven? Wij zijn de beroerdste niet! Afhankelijk van je keuze duurt een bezoek dan 45 tot 60 minuten.
 

Ervaar het!

Los van dit alles, is alleen al een bezoek aan onze fysieke locatie een beleving voor scholen! Kijk maar naar onze interessante (industriële) geschiedenis en naar ons prachtige gebouw. Kun jij niet wachten om je leerlingen te verrassen met een bezoek aan De Cacaofabriek Expo en wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact op met Julienne Tullemans via juliennetullemans@cacaofabriek.nl.

Cacaofabriek logo

Kies een taal