Missie & visie

Missie & visie

Wie wij wel niet denken dat we zijn…

 
Visie

De Cacaofabriek zwaait haar deuren wagenwijd open voor mensen uit Helmond en (ver) daarbuiten. Voor even verwelkomen we je in een andere wereld en dompelen we je onder in een ervaring die het alledaagse overstijgt. Avond na avond word je meegevoerd door muziek, theater, film, dans en bijzondere verhaallijnen. Een ding is zeker: genieten zul je.

Natuurlijk is het fijn als we daar volle zalen mee trekken. Maar eerlijk? Volle zalen zijn niet ons hoofddoel. Wij geloven dat creativiteit tot vooruitgang leidt. Creativiteit zorgt namelijk voor nieuwe inzichten. En daar gaan we goed op. Als we alleen publiekskrakers zouden boeken, zou dat al gauw tot verschraling leiden. Liever houden we ons aanbod divers. We genieten van makers die de grenzen van hun vak opzoeken. Juist deze voorstellingen zorgen ervoor dat je met een partij nieuwe energie huiswaarts keert. De nieuwe inzichten die daartoe leiden, krijg je er gratis bij.

Missie

De Cacaofabriek wil een groot en breed publiek een fantastische tijd bezorgen. We komen verrassend uit de hoek met cultureel aanbod als doel op zich. Cultuur prikkelt, verbindt, vermaakt, inspireert en daagt uit. Het verrijkt je leven, stelt vragen, geeft zin en biedt nieuwe perspectieven. Kortom, het doet een heleboel. En De Cacaofabriek laat jou dat tot in je diepste vezels voelen.

Mensen lopen warm voor onze prikkelende programmering. Maar ook voor onze indrukwekkende locatie. De Cacaofabriek wordt maar al te graag ingezet voor zakelijke exploitatie. We zetten cultuur ook in als middel om maatschappelijke doelen te bereiken. Want bij alles wat we doen, willen we zoveel mogelijk van waarde zijn voor onze omgeving. Sterker nog, het is de reden van ons bestaan. 

Manier van doen

 
Vermaken

Met een deel van ons programma mikken we op die vermakelijke avond uit. Een avond die raakt en je meer mens maakt. Even geen dagelijkse beslommeringen aan je hoofd, maar lachen tot je kaken zeer doen en dansen alsof niemand kijkt. Zo’n avond waarvan je later zegt: ‘Weet je nog toen…?’ Bij De Cacaofabriek beleef je ‘m.

 
Verbinden

Om de wereld een beetje gezellig te houden, is het belangrijk dat we elkaars perspectief begrijpen, of er in ieder geval ons best voor doen. Onze voorstellingen laten je telkens vanuit een ander perspectief naar onze omgeving kijken, zonder daar meteen een standpunt over in te hoeven nemen. Maar ook op andere manieren creëren we verbinding; samen hetzelfde bijzondere moment ervaren schept toch een band, nietwaar?

 
Veroorzaken

De wereld om ons heen is voortdurend in beweging. Dat gaat met vallen en opstaan, horten en stoten. De Cacaofabriek geeft podium aan maatschappelijke thema's. En we duwen en trekken maar al te graag een beetje mee. Met ons pikkelende programma hopen we mensen vanuit een ander perspectief naar dingen te laten kijken. Tot op heden slagen we daar uitstekend in.

Cacaofabriek logo

Kies een taal