Vanaf 8 april in de Expo: tentoonstelling '2+2 en 4x1'

Vanaf 8 april in de Expo: tentoonstelling '2+2 en 4x1'

Vanaf 8 april is in onze exporuimte de tentoonstelling ‘2+2 en 4x1’. De tentoonstelling verbindt vier kunstenaars van twee generaties: Servi van Grinsven, Thé van Bergen, Leyla Aydoslu en Steven Baelen. In onze monumentale ruimtes komt het werk van deze vier kunstenaars voor het eerst samen. Op zondagmiddag 7 april maart opent kunsthistoricus en auteur Edwin van Onna officieel de tentoonstelling.

De Cacaofabriek nodigde Servi van Grinsven (Den Bosch, 1959) en Thé van Bergen (Achterveld, 1946) uit om een expositie samen te stellen van hun eigen werk en daarnaast twee jonge collega’s voor te dragen. Van Grinsven nodigde Steven Baelen (Roeselare (BE), 1981) uit: “Ik heb hem lesgegeven en ik ben hem sindsdien blijven volgen. Zijn tekeningen hebben een heel duidelijke noodzaak. Hij vertelt niet zomaar een verhaaltje, maar laat zien waar het concreet over gaat. Dat herken ik en is echt een sterke affiniteit.” 
 

Van Bergen nodigde Leyla Aydoslu (Antwerpen (BE), 1987) uit: “Ik vind het karakter van haar werk heel erg interessant. Hoe ze zich vanuit de schilderkunst richting het sculpturale ontwikkelde. Ik ben schilder en tekenaar en vind de confrontatie met iemand die ruimtelijk werk maakt enorm uitdagend.”

 

De tentoonstelling is vanaf 8 april tot 20 mei 2024 dagelijks tussen 13 en 17 uur te zien in De Cacaofabriek Expo (gratis toegang). 

Lees hier meer
  • Het moment

    Expo Het moment

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

  • Being...

    Expo Being...

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

Cacaofabriek logo

Kies een taal