Vier weken lang: World Press Photo in Helmond

Vier weken lang: World Press Photo in Helmond

We tellen af: vanaf zaterdag 24 februari 2024 kun je in onze expo-ruimte vier weken lang komen kijken naar de beste journalistieke foto’s en documentairefotografie geselecteerd door de World Press Foundation in 2023. Indrukwekkende foto’s met elk een eigen verhaal van over de hele wereld halen we samen met lokale sponsoren naar Helmond, toegankelijk voor iedereen. 

De wereld verbinden met de verhalen die ertoe doen: dat is het doel van de World Press Photo Foundation en daarbij te streven naar een meer diverse en toegankelijke visuele journalistiek. Vrijheid van meningsuiting en persvrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend voor iedereen en voor elk land. Met het bekronen en ondersteunen van de beste fotojournalistiek en documentairefotografie, in al haar vormen, brengt World Press Photo de wereld dichterbij.


Vanuit de hele wereld naar Helmond

World Press Photo Exhibition 2023 reist na een wereldtour als afsluiter af naar Helmond. Wat kun je verwachten? De beste journalistieke beeldverhalen vanuit zes wereldwijde regio's: Afrika, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika, en Zuidoost-Azië en Oceanië. Verhalen en foto's die je grijpen, bijblijven, leren relativeren en doen verwonderen. Ook scholen vanuit heel Helmond bezoeken de tentoonstelling in zo'n 80 rondleidingen die gepland staan. En er is meer…. 
 

Kom kijken dus!

Dankzij een goede partnersamenwerking zijn ook dit jaar de indrukwekkende foto’s in Helmond dagelijks gratis te bezichtigen. Dat is niet overal in de wereld zo! Samen met Helmondse partners lukt het om de expositie toegankelijk te maken voor iedereen die deze wil zien, van jong tot oud. De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 23 februari 2024 om 17.00u. Daarna is de expositie gedurende 4 weken, van 24 februari t/m 24 maart 2024, dagelijks te zien in De Cacaofabriek Expo. Maandag t/m vrijdag: 13.00 - 18.00 uur en zaterdag & zondag: 10.00 - 18.00 uur. 

1888
  • Het moment

    Expo Het moment

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

  • Being...

    Expo Being...

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

Cacaofabriek logo

Kies een taal