Randprogramma bij expositie Altijd in het Nu

Randprogramma bij expositie Altijd in het Nu

Bij de tentoonstelling Altijd in het Nu is een randprogramma, bestaande uit twee lezingen en een workshop. Het aantal plaatsen hiervoor is beperkt, dus bestel je ticket als je het niet wilt missen!

Workshop Ontwerp je eigen patroon

20 januari 14.00-16.00 uur

In de tentoonstelling Altijd in het Nu is werk te zien van Christie van der Haak; haar werk kenmerkt zich door kleurrijke, drukke, maar geordende patronen. Haar werken vormen het startpunt van een ontdekkingstocht naar patronen in deze workshop; we bespreken niet alleen hoe de motieven tot patronen leiden, maar ook de patronen in de wereld om ons heen.

Haal de designer in jezelf naar boven door de techniek en creativiteit van het ontwerpen van patronen te bekijken en er mee aan de slag te gaan.

Prijs :20 euro inclusief koffie/thee en iets lekkers

Tickets en meer info

Lezing: Kunstenaarsnalatenschappen door Miriam Windhausen

21 januari 15.00 uur

“Een kunstenaar is een grote krokodil, met een grote bek, die de hele dag visueel gevoed moet worden, anders kan hij niet ontwikkelen, anders gaat hij dood. Ondertussen ontwikkelt de krokodil, door die grote bek een gigantisch oeuvre, in dit geval een gigantische staart met een enorm lijf eraan, dat door iedereen bewonderd wordt – “kijk eens wat een prachtige krokodil” – , daar weet de krokodil niks van, want hij kijkt alleen maar naar voren. Hij kijkt niet naar achteren.” - Jan Dibbets

Dit citaat staat op de website van Miriam Windhausen, adviseur kunstenaarsnalatenschappen. In De Cacaofabriek geeft zij een lezing over haar praktijk aan de hand van een aantal interessante casussen.

Prijs: 5 euro inclusief koffie/thee

Tickets en meer info

Lezing: De actualiteit van de gevorderde kunstenaarspraktijk door Leo Delfgaauw

26 januari 15.00 uur

Begin 2018 verscheen het essay van Leo Delfgaauw: Oude meesters – De actualiteit van het gevorderde kunstenaarschap. Dit essay kwam voort uit zijn proefschrift waarin hij door uitgebreide interviews blootlegt hoe een leven lang kunstenaarschap vorm krijgt. De belangstelling voor de oeuvres en posities van gevorderde beeldend kunstenaars lijkt te groeien. Jongere kunstenaars zien meer ervaren collega’s als inspirerend voorbeeld en ook musea, galeries en media besteden aandacht aan kunstenaars die al langer aan een oeuvre bouwen. Het onderzoek van Leo Delfgaauw was de inspiratiebron voor de tentoonstelling Altijd in het Nu

Prijs: 5 euro

Tickets en meer info
  • Het moment

    Expo Het moment

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

  • Being...

    Expo Being...

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

Cacaofabriek logo

Kies een taal