World Press Photo Exhibition 2023

Expo

World Press Photo Exhibition 2023

Podium

World Press Photo Exhibition 2023 | 24 feb - 24 mrt 2024

Vanaf zaterdag 24 februari 2024 kun je in onze expo-ruimte vier weken lang komen kijken naar de beste journalistieke foto’s en documentairefotografie geselecteerd door de World Press Foundation. Indrukwekkende foto’s met elk een eigen verhaal van over de hele wereld halen we samen met lokale sponsoren naar Helmond, toegankelijk voor iedereen. De officiële opening vond plaats op vrijdag 23 februari.

24 feb. - 24 mrt.

2024

Exhibition 2023

De winnende werken van de World Press Photo Contest 2023, die belangrijke nieuwsgebeurtenissen en over het hoofd geziene momenten van het jaar 2022 vertegenwoordigen, vestigen de aandacht op enkele van de meest urgente kwesties waarmee de wereld vandaag de dag wordt geconfronteerd. Dit varieert van de verwoestende documentatie van de oorlog in Oekraïne en historische protesten in Iran, tot de realiteit in door de Taliban gecontroleerd Afghanistan, en de vele aspecten van de klimaatcrisis in landen als Marokko, Australië, Peru en Kazachstan. 


Educatieve waarde

Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs, MBO en HBO volgen een rondleiding en gaan daarna aan de slag met de foto’s en onderwerpen.  “Dit jaar komen nog meer klassen de expositie bekijken; er zijn 80 rondleidingen gepland voor het onderwijs (vooral in de ochtenduren kunt u ze tegenkomen). Met dank aan Stichting OBSH, de OMO Scholengroep, Jan van Brabant College, Hogeschool de Kempel (pabo) en ROC ter Aa die als vaste onderwijspartner aandacht besteden aan persvrijheid en burgerschap in het onderwijs. Hogeschool De Kempel organiseert daarnaast ook nog een fotowedstrijd voor studenten en personeel.


Gratis toegankelijk

Dankzij een goede partnersamenwerking zijn ook in 2024 de indrukwekkende foto’s in Helmond gratis te bezichtigen. Dat is niet overal in de wereld zo! Samen met Helmondse partners lukt het om de expositie toegankelijk te maken voor iedereen die deze wil zien, van jong tot oud. De expositie is officieel geopend op vrijdag 23 februari en is gedurende 4 weken t/m 24 maart 2024 dagelijks te zien in De Cacaofabriek Expo.


Dagelijks geopend 24 februari t/m 24 maart 2024

Maandag t/m vrijdag: 13.00 - 18.00 uur
Zaterdag & zondag: 10.00 - 18.00 uur
 

TIP: neem je smartphone en oortjes mee en luister naar de achtergrondverhalen die de fotografen vertellen bij hun werk door de QR-code te scannen in de expo-ruimte. 

2113

Bekijk eerdere edities van World Press Photo Helmond

Cacaofabriek logo

Kies een taal