Gorgoroth

Metal

Gorgoroth

Black Revelation Tour 2024 - with special guest Mortiis and supports

Podium
Vanavond gaan we een duistere avond tegemoet. De legendarische black metal formatie Gorgoroth komt naar Helmond! De liefhebbers weten dan genoeg. In hun kielzog nemen ze ook nog Mortiis mee als special guest en twee supports.

Gorgoroth behoort samen met bands als Emperor en Satyricon tot de tweede lichting van vertegenwoordigers van True Norwegian Black Metal, als opvolgers van trendsetters Mayhem en Darkthrone. Hun black metal is doorspekt met de nodige death metal invloeden en staat bol van de satanische en occulte thema’s. Hun liveoptredens zijn zowel beroemd als berucht en aldus een ware belevenis, waarbij de bandleden gehuld in duisternis een hypnotiserende sfeer creëren die je meeneemt naar een andere dimensie. Frontman van Gorgoroth is tegenwoordig Hoest (inderdaad, de grote man achter Taake) en samen met de andere heren zorgen zij voor compromisloze, rauwe en brute versies van songs van albums als "Pentagram", "Under the Sign of Hell" en "Ad Majorem Sathanas Gloriam". 

Als special guest neemt de band Mortiis mee. Hij begon zijn carrière natuurlijk bij de invloedrijke black metal band Emperor, die onder de deskundige leiding stond van muzikaal genie Ihsahn . Hij maakte slechts kort deel uit van Emperor; al snel ging hij solo van start, waarbij hij muzikaal ook een geheel andere kant op ging. Mortiis creëerde in zijn eentje een geheel nieuw subgenre, wat we tegenwoordig dungeon synth noemen. 30 jaar geleden bracht hij zijn debuutplaat "Født Til å Herske" en om die reden zal hij dit album vanavond integraal uitvoeren. Twee andere bands zullen het programma completeren. Hou onze website en socials in de gaten voor de namen van deze twee acts evenals voor de aanvangstijd.

vr 29 nov.

Locatie

Popzaal

Aanvang

19:00

Verwacht einde

22:20

Wat vind je hiervan?

 • Gorgoroth

  Concert

  Black Revelation Tour 2024 - with special guest Mortiis and supports

  29 vr nov.

  Gorgoroth
 • Pirate Metal Party

  Concert

  Alestorm en anderen

  14 zo jul.

  Pirate Metal Party
Cacaofabriek logo

Kies een taal