Def Americans

Tribute

Def Americans

On The Road Again

Podium

Na een periode van rust en bandwisselingen heeft Def Americans Johnny Cash Tribute weer de weg gevonden naar de Nederlandse podia. Dit jaar viert het iconische comeback-album ‘American Recordings’ zijn dertigste verjaardag. Dit doet de band dan ook uitgebreid in het voorjaar en in de op handen zijnde theatertournee. Precies tussen deze twee reeksen wordt het gaspedaal heel even wat dieper ingedrukt bij een select aantal shows. En dan kan De Cacaofabriek natuurlijk niet ontbreken!

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Brabanders van Def Americans de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De bandnaam lijkt niet direct te refereren aan een Johnny Cash Tribute. Maar voor de geoefende muziekliefhebber ligt het voor de hand: ten tijde van de samenwerking van Johnny Cash met Rick Rubin werd diens label DefJam omgedoopt naar het alom bekende American Recordings. 

Inmiddels heeft de band een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd in het club- en festivalcircuit en meerdere geslaagde theatertournees door heel het land achter de rug. Of het nu gaat om Johnny’s werk bij Sun Records, de prison-platen, gospels, duetten met June Carter of de American Recordings-reeks, Def Americans slaagt erin nieuw leven te blazen in de songs die Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen. 

Het werk van Cash beslaat van begin tot eind bijna vijftig jaar. In handen van Def Americans blijft zijn muziek overeind door de onmiskenbare sound ervan oprecht en authentiek neer te zetten zonder het rauwe en rebelse randje van The Man In Black uit het oog te verliezen. Dat viel ook Johnny’s jongere broer Tommy Cash op. Die benaderde de band in 2013 om hem te begeleiden tijdens zijn ‘My Brother Johnny’-shows in Nederland. Verder stond de band in alle zalen en festivals van ons land, maar ook op podia in België, Duitsland en Engeland.

vr 18 okt.

Locatie

Popzaal

Aanvang

21:00

Zaal open

20:00

Verwacht einde

22:40

Cacaofabriek logo

Kies een taal