26 mei – 02 juli Meer over antropoceen

Afbeelding ter promotie van het speciale programma rondom Antropoceen

Nog tot en met 11 september is bij Museum Helmond de indringende tentoonstelling ANTROPOCEEN te bezoeken. De prachtige en tegelijkertijd afschrikwekkende expositie maakt ons als mens bewust van de invloed die we hebben op het ecosysteem en de atmosfeer van de aarde. Met ‘Meer over Antropoceen’ onderstrepen, verstevigen en verdiepen we bij De Cacaofabriek het verhaal achter deze adembenemende expositie.

Programma Antropoceen in De Cacaofabriek

Van het verontschuldigende I am So Sorry (documentaire/ film) tot aan de eigengereide muzikale hertaling van Koyaanisqatsi door We Stood Like Kings (filmconcert). En van de wonderlijke lezing The Incredible Shrinking Man (theatrale lezing) door ontwerper/ kunstenaar Arne Hendriks tot aan Anthropocene: The Human Epoch (documentaire/ film) van het Canadese drietal wat ook verantwoordelijk is voor de bijzondere expositie in Kunsthal Helmond. ‘Meer over Antropoceen’ is schokkend, absurd en inspirerend.

The Incredible Shrinking Man – theatrale lezing door Arne Hendriks

DI 04 OKT – 20:00 – zaal 2
Mensen worden steeds groter. Daardoor hebben we meer energie, eten en ruimte nodig. Wat nu als we besluiten al onze kennis in te zetten om de mens te laten krimpen? Een mens te creëren die beter op aarde past? Met zijn langlopende kunstproject The Incredible Shrinking Man combineert Arne Hendriks onderzoek, ethiek en maatschappelijke betrokkenheid om het menselijke verlangen naar méér cultureel om te keren.

meer info & tickets

Te zien in de Kunsthal van Museum Helmond

Antropoceen, het tijdperk van de mens.
Nog tot en met 11 september te zien.
Een kilometerslange tunnel door ooit ondoordringbare bergen, baden met neonkleurige vloeibare lithium voor gebruik in batterijen en de laatste mannelijke Noordelijke witte neushoorn. De Canadese kunstenaars Edward Burtynsky, Jennifer Baichwal en Nicholas de Pencier legden in meer dan twintig landen de voetafdruk van de mens op aarde vast. De indringende foto’s op groot formaat, fascinerende video’s en indrukwekkende augmented reality installaties hebben een dubbele bodem. Tegelijkertijd prachtig en afschrikwekkend, maken ze ons bewust van onze invloed op de ecosystemen en de atmosfeer van de aarde.
Meer info

zoek