Corona maatregelen

Hieronder vind je een overzicht van maatregelen die van toepassing zijn bij een bezoek aan De Cacaofabriek. Lees deze aub goed door voordat je ons een bezoek brengt

Wat betekent de 1,5 meter maatregel voor mijn bezoek?

Gezondheid

Heb je gezondheidsklachten? Dan verzoeken we je om thuis te blijven. Medewerkers van De Cacaofabriek kunnen je namelijk de toegang weigeren wanneer je klachten hebt.

Oproep om mondkapjes te dragen in De Cacaofabriek

Mondkapjes

Vanaf 1 december is er een landelijke verplichting op het dragen van een mondkapje in alle publieke binnenruimtes. In De Cacaofabriek wordt daarom aan alle bezoekers dringend verzocht een mondkapje te dragen wanneer zij zich verplaatsen in het gebouw. Wanneer zij plaatsnemen aan een tafel, op een stoel in onze filmzaal of op een stoel in onze popzaal mag het mondkapje af. Vrijwilligers en medewerkers zullen tijdens hun werkzaamheden in de publieke ruimtes ook een mondkapje dragen als zij niet vast op een plek zitten (tenzij een plexiglasscherm aanwezig is). Op kantoor worden de mondkapjes eveneens gebruikt.

Film

Arriveer maximaal 15 minuten voor aanvang van de film. We verzoeken je om niet eerder en ook niet te laat te komen. We hebben onze programmering aangepast. Hierdoor zullen in de foyer telkens alleen de bezoekers van de eerstvolgende film aanwezig zijn om onnodige drukte te voorkomen. Bij de zaal zal de operateur je naar je plek begeleiden. Wij verzoeken je vriendelijk daarover niet in discussie te gaan. Wij dragen hiermee zorg voor ieders gezondheid en volgen de voorwaarden die ons zijn opgelegd door de overheid.

Ben je slecht ter been? Zorg dan dat je 20 minuten voor aanvang van de film aanwezig bent. Dit biedt ons en jezelf de mogelijkheid om rustig plaats te nemen in de zaal.

Na de film zal de operateur de looproutes uitleggen zodat iedereen ook veilig de zaal kan verlaten. Volg ook hierbij de instructies van de operateur op.

Exposities

Reserveren van je bezoek doe je bij de balie van de expo. We zien erop toe dat er een maximum aantal bezoekers de expositie kan bezoeken zodat de 1,5 meter afstand gegarandeerd kan worden. We hanteren eenrichtingsverkeer in de expositieruimte met een gescheiden ingang en uitgang. De expo is te bereiken via de ingang aan de kanaalzijde en de ingang aan het einde van de Lichtstraat.

Concerten

Arriveer maximaal 15 minuten voor aanvang van de show. We verzoeken je om niet eerder en ook niet te laat te komen. Je zult door één van onze medewerkers een plaats toegewezen krijgen. Wij verzoeken je vriendelijk daarover niet in discussie te gaan. Wij dragen hiermee zorg voor ieders gezondheid en volgen de voorwaarden die ons zijn opgelegd door de overheid. Na afloop van een concert zal een medewerker je de route naar buiten wijzen.

Een concert op 1,5 meter, hoe zat dat eruit? Niels laat het je zien in onderstaande video!

bij het afspelen van deze video gaat u akkoord met het plaatsen van cookies, klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

Garderobe

De garderobe zal gedurende deze periode gesloten blijven. Je jas mag je meenemen in de zaal. Hierbij word je verzocht deze onder je stoel te leggen. Het is dus niet toegestaan om deze op een andere, niet bezette stoel te leggen.

Looproutes

Zorg er zelf altijd voor dat je 1,5 meter afstand bewaart tot andere bezoekers. De suppoost / operateur zal je instructies geven over het betreden van de zaal. Wij verzoeken je vriendelijk om niet van deze instructies af te wijken in ieders belang.

Na de film zal de operateur de looproutes nog eenmaal uitleggen zodat iedereen ook veilig de zaal kan verlaten. Volg ook hierbij de instructies van de operateur op.

Tickets

Tickets worden enkel verkocht aan duo’s of per persoon. Kom je met iemand samen? Dan verwachten we dat deze persoon uit je eigen huishouden komt. Daarbij vragen we je om hier zelf verantwoordelijk mee om te gaan.

Tickets voor nieuwe data concerten

Heb je een ticket gekocht voor een concert wat plaats zou vinden tijdens de lockdown periode en is verplaatst? Dan blijft het ticket geldig voor de nieuwe datum. Mocht je niet kunnen op deze nieuwe datum dan gaat de landelijke actie bewaar je ticket in werking. Mocht je toch je geld terug willen? Dan kan dit bij de kassa.

Consumptie

De brasserie is vanaf heden gesloten voor bezoekers. Vanaf 21 oktober is het bezoekers toegestaan om eigen (non-alcoholische) dranken en verpakte snacks mee te nemen.

Brasserie

Onze brasserie is tijdelijk gesloten vanwege de geldende maatregelen omtrent het Covid-virus. Het is wel mogelijk om de producten van Brasserie De Cacaofabriek te bestellen voor thuis via De Verwenwinkel. Kies bijvoorbeeld een luxe ontbijt, heerlijke tapasplank, high beer of high wine. Deze worden dagvers bereid en thuisbezorgd in Helmond en regio (tot 10km). Bestel nu simpel en snel op www.deverwenwinkel.nl

Toilet

We verzoeken je om voor je bezoek bij De Cacaofabriek thuis alvast gebruik te maken van het toilet. Dit om te voorkomen dat er drukte zal ontstaan bij de toiletten van De Cacaofabriek. Het is ook enkel mogelijk voor twee personen om tegelijkertijd aanwezig te zijn in de toiletruimte wanneer we de veiligheid en gezondheid willen waarborgen. In de toiletruimte zijn schoonmaak wegwerp doekjes aanwezig welke zelf te gebruiken zijn. Bij het herentoilet zal ook maar één urinoir in gebruik zijn. Let erop dat je bij het verlaten van de toiletruimtes je handen wast met zeep.

Ventilatie

Alle ventilatiesystemen in onze zalen maken gebruik van verse lucht. We maken dus geen gebruik van een recirculatiesysteem.

Contactgegevens

We vragen je in de expo en bij aankoop van je film- of concertticket om je naam en contactgegevens achter te laten. Deze worden uitsluitend gebruikt zodat de GGD contact met je op kan nemen in het geval dat er een besmetting ontstaat bij De Cacaofabriek.

Dankjewel voor je medewerking! Alleen samen krijgen we corona onder controle.

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd