Corona maatregelen

Hieronder vind je een overzicht van maatregelen die van toepassing zijn bij een bezoek aan De Cacaofabriek. Lees deze aub goed door voordat je een bezoek aan ons brengt.

Wat betekent het coronatoegangsbewijs voor mijn bezoek?

Vanaf zondag 28 november gelden er nieuwe coronamaatregelen voor evenementen, culturele instellingen en horeca. Wij zijn gehouden deze maatregelen te volgen. De 1,5 meter-regel geldt naast openbare ruimtes, zoals onze foyer, de Lichtstraat en toiletten, ook in de zalen en Brasserie. We vragen jullie zelf ook te letten op voldoende afstand als het kan. De mondkapplicht is terug en moet worden gedragen in doorgangen, openbare stukken en expositieruimte, en in de zalen en Brasserie totdat de zitplek is bereikt. Tot slot worden wij verzocht om tijdelijk andere openingstijden te hanteren. Dit houdt in dat De Cacaofabriek om 17.00 uur sluit en er in de avonden geen activiteiten meer plaatsvinden of mogelijkheid is om te dineren.

Het coronatoegangsbewijs (CTB) en het scannen met de CoronaCheck app wordt naast de nieuwe maatregelen nog altijd gehanteerd. De Cacaofabriek is een openbaar gebouw en vrij toegankelijk. Echter om een filmzaal, de popzaal, brasserie en expositieruimte te betreden, dienen wij te vragen om een coronatoegangsbewijs.

Het coronatoegangsbewijs

Vanaf 13 jaar moet het coronatoegangsbewijs worden gecontroleerd. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen het identiteitsbewijs gecontroleerd. Een coronatoegangsbewijs krijg je:

  • Wanneer je volledig bent gevaccineerd.
  • Een geldig herstelbewijs hebt.
  • Een negatieve testuitslag hebt van maximaal 24 uur oud.

Je neemt je coronatoegangsbewijs mee via de CoronaCheck-App. Bij een groen scherm en correcte legitimatie, ben je vrij om de zaal of brasserie te betreden. Hulp nodig met het ophalen van jouw bewijs? Kijk op de website van Rijksoverheid voor het stappenplan.

Wat neem je mee naar de voorstelling?

  • Je coronatoegangsbewijs; middels de CoronaCheck-App of uitgeprint op papier.
  • Je identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs)
  • Je film- of concertticket
  • Mondkapje

Medewerkers en vrijwilligers hebben de bevoegdheid om bezoekers die zich niet houden aan de richtlijnen, de toegang tot het pand te ontzeggen.

Hoe ziet jouw bezoek er verder uit?
Bij binnenkomst verzoeken wij je om je handen te desinfecteren met de handgel uit de zuil in de foyer. Ook ben je verplicht om een mondkapje te dragen in de doorgangsruimtes zoals foyer, toilet en gangen, en de expositieruimte. Het mondkapje mag in de film- en popzaal en Brasserie af zodra je hebt plaatsgenomen.

Gezondheid

Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten, ook na vaccinatie. Heb je gezondheidsklachten die kunnen wijzen op Corona: neusverkoudheid, loopneus en/of niezen en/of keelpijn en/of hoesten en/of benauwd en/of koorts? Dan verzoeken we je om thuis te blijven.

Film

In de filmzaal geldt de 1,5 meter-regel. Hierdoor is er tijdelijk een verminderde capaciteit. Om zeker te zijn van een ticket raden we je aan om deze online te bestellen.Bij de ingang van de zaal scant de operateur de QR-code van jouw coronatoegangsbewijs. Daarna worden je gegevens gecontroleerd middels je legitimatiebewijs. Tot slot zal de operateur je filmticket controleren. Na de check wordt je naar jouw plek begeleid. Zodra je hebt plaatsgenomen mag je mondkapje af.

Wij verzoeken je om je coronatoegangsbewijs, ID-kaart en ticket alvast bij de hand te houden om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tot en met 18 december sluit De Cacaofabriek om 17.00 uur. Er draaien dus geen films meer in de avonduren.

Exposities

In de expositieruimte geldt de 1,5 meter-regel en mondkapjesplicht, ook na de check van jouw coronatoegangsbewijs aan de deur van de Expo. De expo is te bereiken via de ingang aan de kanaalzijde en de ingang aan het einde van de Lichtstraat.

Concerten

Tot en met 18 december geldt in de popzaal de 1,5 meter-regel en moeten concerten 'seated' plaatsvinden. Door de nieuwe sluitingstijd van 17.00 uur kunnen een aantal concerten niet doorgaan. Als ticketkoper wordt je hier zo spoedig mogelijk over bericht. 

Wanneer er een concert of evenement in de popzaal plaatsvindt, scant een medewerker bij de ingang van de popzaal de QR-code van jouw coronatoegangsbewijs. Vervolgens worden je gegevens gecontroleerd aan de hand van je legitimatiebewijs. Tot slot wordt je concertticket gescand. Eenmaal toegang tot de zaal word begeleid naar jouw zitplek. Ook hier geldt; het mondkapje mag af zodra je hebt plaatsgenomen.

Wij verzoeken je om je coronatoegangsbewijs, ID-kaart (en van eventuele kinderen) en ticket alvast bij de hand te houden om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Garderobe

De garderobe is geopend en op eigen risico te gebruiken. Er zal geen personeel aanwezig zijn voor het aannemen en uitgeven van jassen. Je kan je jas ook meenemen naar de zaal.

Brasserie

De Brasserie is zowel binnen als buiten geopend. Tot en met 18 december sluit de Brasserie iedere dag om 17.00 uur. De keuken van de Brasserie is  dagelijks tot 16.00 uur open. Tot deze tijd kan je van het menu bestellen en genieten van een lekker hapje. Let op; wees op tijd, want om 17.00 uur moet de Brasserie echt dicht. 

Voor toegang tot de ruimte binnen wordt het coronatoegangsbewijs gehanteerd. Wanneer je binnen wilt plaatsnemen verzoeken wij je om je bij de ingang van de Brasserie te melden. Hier zal een medewerker je coronatoegangsbewijs scannen en legitimatiebewijs controleren. Daarna zal de medewerker je naar je tafel wijzen. Eenmaal plaatsgenomen mag je je mondkap afdoen. 

Looproutes

We hanteren geen eenrichtingsverkeer meer en looproutes zijn daarom niet meer aangegeven.

Toilet

De toiletten binnen De Cacaofabriek zijn vrij toegankelijk zonder vertoon van een coronatoegangsbewijs. Ook tijdens een filmvoorstelling of concert is naar het toilet gaan weer normaal mogelijk. Hier is de mondkap wel verplicht. Ook geldt voor deze ruimte de 1,5 meter-regel.

Ventilatie

Alle ventilatiesystemen in onze zalen maken gebruik van verse lucht. We maken dus geen gebruik van een recirculatiesysteem.

Dankjewel voor je medewerking!

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd