INFORMATIE OVER DE CACAOFABRIEK EXPO

In 2014 is de gerenoveerde Cacaofabriek geopend. Naast filmzalen en een popzaal is er een monumentale expositieruimte waarin hedendaagse kunst optimaal gepresenteerd kan worden. Het tentoonstellingsprogramma van De Cacaofabriek Expo komt tot stand in overleg met de artistieke commissie. Het jaarprogramma bestaat uit 6 tentoonstellingen.

 

De Cacaofabriek EXPO beschikt over vier ruimtes in de Cacaofabriek. De expositieruimte bestaat uit drie zalen: de benedenruimte, de vide en de bovenzaal. Elke expositieruimte heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten, die we optimaal inzetten. Een tentoonstelling, meestal met nieuw werk dat speciaal gemaakt is in samenspel met de ruimte, ontstaat in nauwe samenwerking met het team van De Cacaofabriek.

De Lichtstraat, de verbindingsweg tussen foyer en expositieruimtes, wordt ingezet voor het tonen van kunst die een verbinding aangaat met de maatschappij en omgeving. Eindexamenwerkstukken van scholieren van het VO in Helmond, maatschappelijke projecten over inwoners van de stad en kunst die de stad een gezicht geeft.

Het indienen van een expositievoorstel kan via mail: juliennetullemans@cacaofabriek.nl. Een projectvoorstel wordt bekeken door de artistieke commissie. De commissie komt tweemaandelijks bij elkaar. De commissie bestaat uit: Ageeth Boermans, Sebastiaan Dijk, Bert Loerakker en programmeur van de expo Julienne tullemans.

Onze exposities zijn gratis te bezichtigen, dagelijks tussen 13:00u  en 17:00u. 

Volg alle ontwikkelingen van De Cacaofabriek EXPO:
Op Facebook:
https://www.facebook.com/DeCacaofabriekExpo
Op Instagram:
https://www.instagram.com/expocacaofabriek

Heeft u vragen? Wij zijn bereikbaar op 0492-599055

U kunt de expositieruimtes vinden aan het eind van de lange gang aan de rechterkant. Is de trap een bezwaar? Dan kunt u gebruik maken van de lift. Onze suppoosten zullen u begeleiden.

zoek