Urban Matterz

Urban/hiphop

Urban Matterz

Oldskool HipHop Concertavond 

Podium
Helmond gaat zijn titel als Oldskool HipHop Capital of Europe weer eer aandoen met de 8e editie van het roemruchte UrbanMatterz Urban & HipHop Festival. En De Cacaofabriek heeft de eer om dit jaarlijkse hoogtepunt als festival locatie te mogen hosten.

Oldskool HipHop Concertavond 
Hoewel de organisatie nog druk is met het rond maken van het programma mogen wij wel alvast de eerste artiest aankondigen van de Oldskool HipHop Concertavond op de festivalzaterdag (21 september). Een concertavond met een reputatie die bezoekers vanuit de hele wereld naar onze concertzaal trekt. Niet alleen vanwege de jaarlijkse line-up vol HipHop-legendes, maar met name vanwege de ‘vibe’ die volgens de artiesten zelf het dichtst in de buurt komt van hoe het was back in the days: Peace, Unity, Love And Having Fun. Overigens zonder ook maar een moment soft te worden, want de voegen van ons cultuurhuis worden jaarlijks bijgesmeerd zodra het UrbanMatterz ons terrein heeft verlaten. De beats, rhymes & scratches zullen weer knallen als vanouds. 

The Egyptian Lover 
Zoals veel van de artiesten die UrbanMatterz aantrekt heeft The Egyptian Lover het nodige pionierswerk verricht om HipHop te maken tot wat het nu is. Het werk van deze legende brengt je terug naar de tijd waarin HipHop de wereld begon te veroveren. Zijn muziek leek toen (en nu nog steeds) rechtstreeks van een andere planeet te komen. The Egyptian Lover heeft sindsdien niet stilgezeten en is nog steeds een zeer welkome gast in de muziekindustrie. Niet alleen binnen de HipHop, maar ook binnen de dance en de Indie-muziek. The Egyptian Lover gaat ongetwijfeld een memorabel hoofdstuk toevoegen aan de UrbanMatterz-geschiedenis. 

Presale 
Zoals ieder jaar start de ticketverkoop met een presale. Tijdens deze presale kosten tickets slechts 33 euro. De presale duurt tot 1 augustus. Daarna kosten tickets 39 euro. 

UrbanMatterz BBQ
Tijdens de presale maak je net als bij de vorige editie kans om aanwezig te zijn tijdens de roemruchte UrbanMatterz BBQ waar je samen met de artiesten een hamburgertje kunt flippen, een sateetje kunt eten of een drankje kunt doen. 

Urban Sports 
De Oldskool HipHop Concertavond is natuurlijk maar een onderdeel van het UrbanMatterz Festival. Op de Festival Zondag (22 september) knalt het team van UrbanMatterz gewoon door in en rondom onze locatie met een breed aanbod aan urban activiteiten. Met als vaste onderdelen: de Dancebattles, de Graffiti Area en Urban Sports. Daarbij zal UrbanMatterz als Helmonds festival haar voortrekkersrol weer eer aandoen met een tof inclusief programma! 

Zet vast een streep door het weekend van 21 en 22 september en maak je op voor een urban weekendje in Helmond. We updaten deze pagina regelmatig!

za 21 sep.

Locatie

Popzaal

Aanvang

19:00

Verwacht einde

02:00

Cacaofabriek logo

Kies een taal