Rob Lamothe

Rock

Singer-songwriter

Rob Lamothe

Gravity On Vinyl Tour 2024

Podium

Rob Lamothe komt naar De Cacaofabriek om zijn tijdloze en weergaloze muziek met ons te delen.

Rob Lamothe werd vooral bekend met zijn band Riverdogs. Ook Vivian Campbell maakte deel uit van deze melodieuze rockband. In ons land verdiende de band een Edison met hun debuutplaat. In 2018 bracht Riverdogs uit het niets een laatste album uit, ‘Califonia’, waarop de band nogmaals haar unieke geluid liet horen. 

Vorig jaar verscheen een album van de band Cross Country Driver. Naast Lamothe, zijn daarop bijdragen van zijn zoon Zander, Doug Pinnick (King's X), Vivian Campbell (Dio, Whitesnake, Riverdogs en Def Leppard), Jimmy Wallace (The Wallflowers) en Mike Mangini (Dream Theater) te horen.

De klasse van Lamothe komt echter het meest tot uiting komt wanneer hij solo - en akoestisch - speelt. De stem van de man… Hij raakt je, het doet iets met je. Altijd. De warmte, de passie, de puurheid. Het is ongeëvenaard. 

Lamothe komt dit keer naar De Cacaofabriek om te vieren dat zijn soloplaat ‘Gravity’ uit 1996 nu (pas) is verschenen op vinyl! Songs van dit album komen dus voorbij, aangevuld met nummers van Riverdogs en enkele covers (Bill Withers, Black Sabbath). Warm aanbevolen, speciaal voor diegenen die kunnen genieten van zang van het allerhoogste niveau, zowel technisch gezien als qua emotie. 

Supercell
Support wordt verzorgd door Supercell, een indie-powerpop band die met een blend van catchy rocksongs, meerstemmige zang en jangly gitaren liedjes brengen die klinken alsof je op een zonnige namiddag met je auto over een Californische snelweg scheurt. Tijdens dit concert brengen de twee songwriters van de band, Yassir Oostrom en Lennert Klaui, hun songs echter als duo in een akoestisch jasje.

De twee liepen elkaar op de Rockacademie tegen het lijf, waar ze besloten uit gezamenlijke fascinatie voor bands als Jellyfish, Teenage Fanclub en Johan samen te gaan schrijven. De klik was er meteen, met Supercell als gevolg. In hun korte bestaan deed de band al mee aan de wedstrijden 035 Popprijs en Clash of the Titans. Bij laatstgenoemde stonden ze in de halve finales. De jury van de Clash zei het volgende over hen: “Wat een speelplezier, enorm aanstekelijk. De samenzang is indrukwekkend, muzikaal is er duidelijk over nagedacht”.

Normaal wordt de band verder aangevuld door bassist Thomas Vergouwen en drummer Freek de Wit, maar dit keer gaan Yassir en Lennert terug naar de basis, zoals het begon: met twee gitaren en die harmoniserende stemmen.

za 29 jun.

Locatie

Popzaal Zitplaats

Aanvang

21:00

Zaal open

20:30

Verwacht einde

22:30

Cacaofabriek logo

Kies een taal