LeNoise &  Timo And The Stardusters

Rock

Tribute

LeNoise & Timo And The Stardusters

A Tribute To Neil Young & Geert Leenders

Podium
Het is deze maand alweer drie jaar geleden dat familie en vrienden op grootse wijze een feest vierden met de Helmondse muzikale duizendpoot Geert Leenders. Een paar maanden later overleed Geert. Hoe kunnen we Geert beter herinneren dan met de muziek van Neil Young (door LeNoise) en zijn eigen band (Timo &)The Stardusters?

Na integrale interpretaties van de albums ‘Everybody Knows This Is Nowhere’ en ‘Harvest’ én shows in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland duikt LeNoise tot aan de lippen in Neil Young’s Ditch Trilogy met een eerbetoon aan het album 'Tonight’s The Night', dat dit jaar zijn 50ste verjaardag viert. ‘Tonight’s The Night’ bevat enkele geweldige, veelal donkere songs die op een avond helemaal tot de verbeelding spreken. Maar de set van de Belgen bevat uiteraard ook meer populaire songs als 'Old Man' en 'Heart Of Gold'. LeNoise heeft de passie, eigenzinnigheid en een indrukwekkend samenspel in huis om van iedere show een belevenis te maken. En dat doen ze vanavond vooral ook ter nagedachtenis van Geert, met wie ze zeker ook bekend waren. 

Na het overlijden van Geert - de grote steunpilaar van de band - liggen de Stardusters een tijdlang roerloos op de grond. Maar als bassist Gijs op een gegeven moment voorstelt om de band nieuw leven in te blazen maar dan met eigen liedjes van Timo van Lierop - die een paar jaar daarvoor tot de Dusters was toegetreden - ontwaken de Dusters uit hun lange slaap. De muziek van Timo & The Stardusters is een mix van indie rock, sixties & seventies muziek, country en nog veel meer. Van rustig en ingetogen materiaal tot songs die barsten van het gitaargeweld, zoals we dat kennen van de Stardusters van weleer. Ongetwijfeld speelt de band vanavond enkele speciale songs, juist voor deze avond ter herinnering aan hun bandmaat. 

za 24 aug.

Locatie

Popzaal

Aanvang

20:45

Zaal open

20:00

Verwacht einde

23:15

Cacaofabriek logo

Kies een taal