Het moment

Het moment

Podium

Het moment - René Manders 40 jaar fotografie

Sinds 1984 maakt René Manders (fotojournalist bij DCI media) foto’s voor het Eindhovens Dagblad van dagelijks nieuws, sport, reportages en portretten. Uit zijn archief, dat 40 jaar beslaat, maakt hij een selectie van betekenisvolle en bijzondere beelden. Op 25 augustus is de officiële opening van de tentoonstelling ‘Het moment’ in de vernieuwde expo-ruimte. De tentoonstelling is van 26 augustus t/m 29 september 2024 dagelijks te zien tussen 13.00 en 17.00 uur in De Cacaofabriek Expo (gratis toegang).

26 aug. - 29 sep.

2024

Gratis

René Manders (1959) uit Deurne, vertrok na het Grafisch Lyceum naar de fotovakschool om zijn passie te volgen: de fotojournalistiek. Het in beeld brengen van het dagelijkse nieuws in eigen regio bracht hem in 1984 bij fotopersbureau Van de Meulenhof (sinds 2019 DCI Media) en nu, heel veel foto's later, is het tijd voor een overzichtstentoonstelling. 
 

Vanaf 26 augustus dagelijks in de vernieuwde Expo-ruimte

Wanneer de expositie opent, is De Cacaofabriek Expo vernieuwd en verduurzaamd. Binnen de muren zijn er zo’n 80 foto’s te zien van portretten, dagelijks nieuws, sport, series en reportages van René Manders. Niet alleen met een nieuwswaardig verhaal, zoals de serie over de corona-teststraat. Naast de foto’s is er ook aandacht voor de verhalen achter de foto’s. Hier alvast een voorproefje…

2495

Eindhoven, 27 april 2021

Door de corona maatregelen vindt er een bijzondere koningsdag plaats op de HTC (High Tech Campus) Eindhoven. Een hybride feestdag, waar het digitaal vertier ervoor moest zorgen dat deze dag kon plaatsvinden. De geaccrediteerde media werden onderverdeeld in 3 verschillende blokken. De aankomst en het vertrek was voor alle journalisten vast te leggen.

Bij de briefing werd echter al snel duidelijk dat de RVD voor de fotograaf van het ED geen blok had kunnen vinden. Van de drie blokken waren twee binnenlocaties en een buitenactiviteit. Terwijl ik in een lege persruimte alles mooi kon volgen op een groot scherm, zag ik op een gegeven moment dat de koninklijke familie een lange wandeling naar de buitenactiviteit begon.

Toen ben ik toch naar buiten gegaan om mij tussen de collega’s te mengen die bij dit onderdeel ingedeeld waren. Dat ging niet geheel onopgemerkt, maar gelukkig belandde de foto de volgende dag toch op de voorpagina.

En zeg zelf, wat is hier nou mis aan? De twee prinsessen Ariane en Alexia hebben veel plezier met een robot die zich op een circuit voortbeweegt. Zo heeft de mistroostigheid rondom deze dag toch nog iets vrolijks in zich.

Cacaofabriek logo

Kies een taal