Being...

Being...

Podium

Being… - Jasper Groen

Hoe is het om een trans persoon te zijn? Die vraagt heeft fotograaf Jasper Groen gesteld aan jongeren uit vier verschillende landen: Nederland, Rusland, Colombia en Kenia. Hun intieme foto's en vaak indrukwekkende verhalen zijn vanaf 26 augustus te zien in de Lichtstraat van de Cacaofabriek. Daarnaast is in de expositieruimte een presentatie van de langlopende serie 'Andres', over de groei van kind naar volwassene.

26 aug. - 29 sep.

2024

Gratis

Jasper Groen (Nieuwkoop, 1974) staat bekend om zijn pure portretfotografie. Veelal draait het in zijn werk om de zoektocht naar een plek in de samenleving en het vormen van een eigen identiteit. Eerder exposeerde hij onder meer in Foam en het Nederlands Fotomuseum en tijdens Fotofestival Naarden. Groen is autodidact, hij liep zes maanden stage bij Erwin Olaf en hij kreeg een Masterclass van Rineke Dijkstra.
 

Vanaf 26 augustus in de Lichtstraat en op de vide van de vernieuwde Expo-ruimte

Wanneer de expositie ‘Being…’ opent, is De Cacaofabriek Expo vernieuwd en verduurzaamd. Tegelijkertijd is er in de expo-ruimte de tentoonstelling ‘Het moment’ van René Manders te zien. Toegang is gratis.

Scott, 25 jaar oud, Nairobi (hij/hem)

"Nee, ik ben nog niet met mijn familie om de tafel gaan zitten om te praten over het feit dat ik een trans man ben. Tot nu toe ben ik erin geslaagd lastige vragen te vermijden. Hopelijk komt er een dag dat ik een baard laat groeien, en dan moet ik klaar zijn om mijn verhaal te delen. In de tussentijd werk ik hard aan het verkrijgen van respect in mijn familie , door mijn eigen geld en mijn eigen leven te organiseren, zonder om hun financiële steun te vragen. Hierom hoop ik dat ze mij zullen blijven respecteren."

Scott, 25 jaar oud, Nairobi (hij/hem)
Scott, 25 jaar oud, Nairobi (hij/hem)
Cacaofabriek logo

Kies een taal