Habitants

Rock

Habitants

Alma Tour 2024

Podium

Met het debuutalbum 'One Self' (2018) zette Habitants zichzelf op de kaart als een opkomende kracht in de alternatieve muziekscène. De plaat kreeg wereldwijd lovende reacties. Nu verschijnt de nieuwe plaat 'Alma' die in onze popzaal gepresenteerd wordt.

Habitants - opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten - laat een mix van alternatieve rock, trip rock en dark wave horen. De band laat je ronddwalen in vervreemde werelden, kwetsbaar en krachtig. Met grootse en melancholische atmosferische melodieën, de prachtige etherische stem van zangeres Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic) en betoverende, breed uitwaaierende reverb-gitaren.

Met het tweede album ‘Alma’ krijgt de dromerige sound van Habitants een (nog) meer experimenteel geluid. De band durft met ‘Alma’ buiten haar gebaande paden te treden en te zoeken naar nieuwe manieren om de verhalende sound uit te diepen of tot verstilling te verfijnen. Naast Rutten en Van Den Hoogen bestaat Habitants uit gitariste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie. 

vr 24 mei

Locatie

Popzaal

Aanvang

20:45

Zaal open

20:15

Verwacht einde

22:35

Cacaofabriek logo

Kies een taal