EVERGREY

Rock

Metal

Progrock

EVERGREY

EMPTINESS OVER EUROPE TOUR 2024

Podium

Eén dezer dagen verschijnt het nieuwe album ‘Theories Of Emptiness’ van Evergrey. En dat album wil de band graag presenteren met een lange tour door Europa in november en december van dit jaar. Er worden maar liefst 18 landen aangedaan en hoe mooi is het dat de tour wordt afgesloten in De Cacaofabriek!

‘Theories Of Emptiness’ is alweer het veertiende studioalbum van de mannen uit Götenborg. Maar dat is ook weer niet zo gek want de band is al meer dan 30 jaar bezig! De band wordt al sinds het begin geleid door zanger/gitarist/componist Thomas S. Englund en hij zorgt er met elk album weer voor dat de band innoveert en nieuwe dingen uitprobeert. Door de jaren heen is de band dan ook behoorlijk geëvolueerd, maar altijd gebleven zijn de elementen van progressieve, melodieuze metal. En dat geldt ook weer op de geweldige nieuwe plaat van de band, die niet voor niets werd uitgeroepen tot CD van de maand in Aardschok. 

Klogr
Eén van de supports deze avond is de band Klogr, een Italiaans/Amerikaanse band die staat voor alternatieve metal. De band bracht tot nu toe slechts één album uit ('Keystone' in 2017) maar komende winter zal het nieuwe album verschijnen, precies op tijd om te presenteren tijdens deze tour met Evergrey. Klogr is een band die maatschappelijk zeer betrokken is en die - net als bijvoorbeeld Red Hot Chili Peppers en Gojira - zich sterk maakt voor organisaties als Sea Shepherd Conservation Society en die op haar website diverse verwijzingen heeft staan naar films over de manier waarop de mens oceanen om zeep helpt. Een tweede support wordt later bekend gemaakt. 

zo 22 dec.

Locatie

Popzaal

Aanvang

19:00

Zaal open

18:30

Verwacht einde

22:20

Cacaofabriek logo

Kies een taal