Casual Silence

Progrock

Casual Silence

An Evening With Casual Silence

Podium

Casual Silence is terug! In 2023 is er gewerkt aan nieuwe nummers en blijkt de groep hechter dan ooit. Met een herkenbare sound, met dezelfde bezetting, maar ook flink ontwikkeld en vernieuwd, zal de band zich opnieuw gaan laten zien en horen in onze popzaal. Met hun nieuwe show ''An Evening with Casual Silence' word je nog dieper meegenomen in de melancholische klanken, de diepgaande nummers en de kenmerkende sfeer die deze band omarmt. Volop nieuw werk dus, aangevuld met een palet aan pareltjes vanuit het inmiddels brede spectrum aan nummers waaruit te kiezen valt.

Het Brabantse Casual Silence werd opgericht in 1993 en groeide al snel uit tot een symfonische progressieve rockband met voornamelijk eigen werk bestaande uit melodieuze composities en autobiografische teksten. In de eerste 18 jaar uit hun muzikale bestaan bracht de band maar liefst 6 studio albums uit: ‘Bad Side Memories’ (1997); de mini Cd ‘Shamelessly Dressed’ (1999); ‘Once in a Blue Moon’ (2003); ‘Lost In Life’ (2007, met medewerking van Damian Wilson); de akoestische cover CD ‘Acoustic Fields’ (2009) en last but not least ‘Vertical Horizon’ (2011, geproduceerd door Joost van den Broek). Daarnaast verscheen in 2004 ook de live DVD ‘Live In A Blue Moon’.

De muzikale ontwikkeling van Casual Silence leidde in die periode tot nationale en internationale optredens waarbij de band het podium deelde met grote bands zoals Epica, Focus, Alquin, Kayak, Jadis, Landmarq, The Watch, Pain of Salvation, Arena en Saga. Onder het motte ‘stoppen op je hoogtepunt’ werd in 2011, vlak na de CD release van het album Vertical Horizon, de stekker eruit getrokken en vervolgde ieder bandlid zo zijn eigen muzikale pad, echter zonder elkaar werkelijk uit het oog te verliezen. 

Maar, omdat het bloed nou eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, zochten de bandleden elkaar in het najaar van 2021 toch weer op en besloten zij om Casual Silence nieuw leven in te blazen. Hoe heerlijk is het om samen als vrienden weer muziek te maken! Dat ondervonden de heren van Casual Silence aan den lijve toen zij op 2 december 2022 hun ‘comeback’ maakten in De Cacaofabriek. Met een enerverende ‘reünie’-show veroverden ze opnieuw de muzikale harten van hun fans. Dit smaakte naar meer. En nu is Casual Silence dus helemaal ‘Back Again’! 

za 28 sep.

Locatie

Popzaal

Aanvang

20:45

Zaal open

20:15

Verwacht einde

22:45

Cacaofabriek logo

Kies een taal