Amarok

Progrock

Amarok

Featuring Colin Bass (Camel) Hope Tour 2024

Podium

Het Poolse Amarok heeft een geweldig nieuw album uit, ‘Hope’. En als de band dan aangeeft dat ze graag op jouw podium willen komen spelen - en en passant ook nog eens Colin Bass van Camel meenemen - dan hoef je niet lang na te denken.

Amarok is een Poolse art-rock band die in 1999 werd opgericht door de man die nog steeds de leiding heeft binnen de band, gitarist/multi-instrumentalist/zanger én componist Michał Wojtas. Tussen 2001 en 2004 bracht de band drie albums uit. Amarok heeft dus al meer dan 20 jaar ervaring binnen de wereld van de progressieve rock. De band staat bekend om haar extreem sferische muziek, uitgebalanceerd en altijd gevuld met sterk aan Pink Floyd herinnerende melodieën. 

In 2019 werkte Michal samen met de Britse choreograaf James Wilton wat uiteindelijk resulteerde in Amarok’s vijfde album, ‘The Storm’. Sinds 2021 is de line up van Amarok uitgebreid met Konrad Zielinski (drums) en multi-instrumentalist Kornel Poplawski: met die line up werd Amarok’s 6e album, ‘Hero’, opgenomen uitgebracht in 2021. En nu ligt er dus weer een nieuw album, ‘Hope’. Een album dat naadloos aansluit bij het voorgaande werk en waarbij het songmateriaal nog sterker lijkt dan voorheen. 

En zoals gezegd; live wordt de band vanavond bijgestaan door niemand minder dan Colin Bass van Camel, hoe geweldig is dat?! 

za 30 nov.

Locatie

Popzaal

Aanvang

20:45

Zaal open

20:00

Verwacht einde

22:45

Cacaofabriek logo

Kies een taal