Opening Altijd in het Nu

Opening Altijd in het Nu

Wat een overweldigende opkomst bij de opening van de expo Altijd in het Nu waarin acht kunstenaars op leeftijd exposeren en laten zien dat het vuur om te blijven scheppen niet dooft op de pensioenleeftijd: Johan Claassen †, Jan van Duijnhoven, Ria van Eyk, Christie van der Haak, Corry van Hoof, Theo Kuijpers, Guido Lippens en Lydia Schouten.

Na een introductie van programmeur Julienne Tullemans, werd de expo door kunsthistoricus en schrijver Rob Smolders ingeleid in een drukbezochte filmzaal van De Cacaofabriek. Hij interviewde de acht kunstenaars voor de gelijknamige publicatie bij de tentoonstelling. Smolders was in de jaren ‘80 de oprichter van kunstmagazine Metropolis M en heeft, net als de kunstenaars, een lange historie in de Nederlandse kunstwereld.
 

Na zijn mooie woorden en de introductie van de kunstenaars, waaronder de onlangs overleden Johan Claassen, verplaatste het publiek zich naar de expositieruimte om de werken te bewonderen. Er werd met de kunstenaars, betrokkenen en aanwezigen nog een paar uur nagepraat, waarbij de zowel oudere als recente werken met een uiteenlopende diversiteit aandachtig werden bekeken.
 

De tentoonstelling  Altijd in het Nu is  t/m 11 februari 2024 dagelijks te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00 uur in De Cacaofabriek Expo.

1705

Foto's: Laura Maessen @ ColoristheLimit

  • Het moment

    Expo Het moment

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

  • Being...

    Expo Being...

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

Cacaofabriek logo

Kies een taal