vrijwilligers

vrijwilligers

Loop jij warm voor een spetterend optreden in onze popzaal? Ben je een gastheer/-vrouw die bruist van enthousiasme? Helemaal gek van films? Of steek je liever je handen uit de mouwen achter de schermen met op- en afbouw? Als vrijwilliger kun je alle kanten op bij De Cacaofabriek, afhankelijk van je interesses. Bovendien leer je leuke nieuwe mensen kennen en werk je in een mooie, culturele en inspirerende omgeving. 
 

Werkzaamheden in de Popzaal

We huisvesten tal van shows in onze popzaal met binnenlandse- en buitenlandse artiesten. Om alles in goede banen te leiden en onze bezoekers van de gewenste drankjes te voorzien sta je klaar om achter de bar of bij de zaalingang plaats te nemen. Achter de bar tap je biertjes en schenk je drankjes in. Onder leiding van onze productieleider zorg je dat de avond bij de bar soepel verloopt. Sta je aan de deur van de popzaal? Dan scan je de kaartjes van de bezoekers en geef je ze een toegangscontrole polsbandje.

Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan bij de werkgroep techniek Popzaal. Hier verzorg je alles van voor tot na de show en zorg je dat de bands op ons podium een spetterende show neer kunnen zetten.
 

Werkzaamheden in de Expo

In de expositieruimte van De Cacaofabriek worden per jaar 7 exposities van actuele kunst georganiseerd. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat de ruimte elke dag open is tussen 13.00 en 17.00 uur. Als suppoost in de expositieruimte ben je het aanspreekpunt voor de bezoekers en houd je toezicht op de werken die tentoongesteld zijn. Je hoeft geen studie kunstgeschiedenis gedaan te hebben om mee te kunnen draaien, belangstelling en een portie nieuwsgierigheid zijn voldoende. Voorafgaand aan elke tentoonstelling is er een suppoostenoverleg waarbij je een rondleiding krijgt door de nieuwe expo.

Houd je van werken met je handen en ben je erg handig? Dan is het klusteam van de exporuimte misschien iets voor jou. Bij de opbouw van de tentoonstellingen komen er vaak interessante technische uitdagingen voorbij. Je helpt als lid van het klusteam de kunstenaars bij op- en afbouw van de tentoonstelling.


Werkzaamheden in de Film

Als operateur van onze filmzaal zorg je dat de te draaien films op tijd klaar staan, dat de filmzaal er netjes uitziet, je scant de tickets en zet de film aan. Je bent hierbij het aanspreekpunt voor onze filmbezoekers en zorgt er mede voor dat zij een fijne voorstelling tegemoet gaan.
 

Werkzaamheden aan de Kassa / receptie

Overdag, ’s avonds en in het weekend is onze kassa geopend en bemand door vrijwilligers. Je verkoopt film- en concert tickets en bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 verzorg je tevens kleine receptiewerkzaamheden. Zo verwijs je mensen door naar de bedrijven die ook in het pand gevestigd zijn.

Als vrijwilliger kom je te werken in een enthousiast en creatief team dat graag samen De Cacaofabriek en Helmond nog meer op de kaart zet. 
 

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe vacatures!

Cacaofabriek logo

Kies een taal