under the rainbow

under the rainbow

Kleurrijk & cultureel

Ons Under The Rainbow-programma bestaat uit stuk voor stuk kleurrijke, culturele evenementen die allemaal op een andere manier ruimte creëren, kleur geven, ijs breken en scherpstellen. Geniet van een inspirerende programma over identiteit.

Op deze pagina zie je wat er geprogrammeerd staat binnen ons Under The Rainbow-programma. Daarnaast werken we achter de schermen hard aan de verdere invulling van UTR. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Donderdag 13 juni: Purple Power

Na een geslaagde kick-off van Purple Power in december keert het kleurrijke evenement op donderdag 13 juni terug naar De Cacaofabriek.

Dit keer is het programma nog groter, leuker en gezelliger! Je kunt deelnemen aan verschillende workshops: vogue/ballroom, express yourself, yoga en een creatieve workshop. Na een gezamenlijk diner sluiten we het feest af met een pubquiz, die wordt gepresenteerd door dragqueen Crow! Verder zijn het Huis onder de Regenboog en COC Eindhoven aanwezig om met je in gesprek te gaan of je vragen te beantwoorden. En je kunt genieten van een heerlijke ijsje van Ijssalon Kees en op de foto in onze photobooth.

Donderdag 13 juni: Purple Power
Donderdag 13 juni: Purple Power

All Inclusive

All Inclusive 
All Inclusive: films van queer-makers en films over queer-onderwerpen. Luuk van de Ven cureert dit kleurrijke programma. Hij ziet te weinig representatie van de queer-community in films. Met All Inclusive wil Luuk een ruimte creëren waar je op een laagdrempelige manier films kijkt en nieuwe mensen ontmoet. 

Ook als je geen deel uitmaakt van de queer-community ben je van harte welkom om te genieten van dit bijzondere filmprogramma!

Curator Luuk van de Ven
Curator Luuk van de Ven is een verhalenverteller. Dat doe hij door het combineren van verschillende kunst- en communicatievormen. Kunst is voor hem nooit een doel geweest, maar een middel. Hij zet zijn werk in om het gesprek te openen rondom moeilijke onderwerpen. 

Luuk onderzoekt hoe hij de queer-community en de cis hetero medemens dichter bij elkaar kan brengen. Bruggen bouwen in plaats van een nieuw eiland oprichten.

Programma
19:00 Inleiding door Luuk van de Ven
19:10 Vertoning film
21:40 Nagesprek in de foyer met een drankje 

All Inclusive
All Inclusive
Illustratie van lege zoekresultaten

Geen resultaten gevonden.

Sorry, we kunnen geen resultaten vinden op je filters. Probeer ze aan te passen om toch iets te vinden naar je wensen.

Archief 2023 - 2024

Archief 2023 - 2024

Terugblik op Under The Rainbow | December 2023 & Januari 2024

Paneldiscussie met Splinter Chabot
Schrijver, programmamaker en presentator Splinter Chabot nam plaats in het panel. Samen met de andere leden én het publiek ging hij in gesprek over gender en identiteit.

Naast Splinter namen gemeenteraadslid Marlotte Brouwers en PABO-docent Marvin Corneille plaats in het panel. Moderator is Mels Velterop. Aan de hand van verschillende stellingen ging het panel in gesprek. Eén van de stellingen was 'Moet genderregistratie op officiële documenten, zoals paspoorten, blijven of afgeschaft worden?'. 

1983
1983

Voorpremière 20.000 Especies de Abejas
De achtjarige Aitor wil voortaan als Lucía door het leven gaan. Die verandering gaat niet zonder slag of stoot, hoe hard moeder Ane ook vecht voor de vrijheid van haar kind om te zijn wie ze wil. Als Ane en haar kinderen voor een zomer terugkeren naar haar geboortedorp, beginnen zowel moeder als dochter op te komen voor een lang genegeerde kant van hun identiteit. 

1984
1984

Gay sing-a-long & -bingo
De gay sing-a-long &-bingo was een spektakel vol plezier en zang. Met de grootste gay-hits allertijden op een groot scherm. Dit gezellige spektakel werd gepresenteerd door dragqueen Crow. Om de middag nog feestelijker te maken, hield dragqueen Crow tussendoor een bingo met leuke prijzen. Alleen toekijken vanaf de bar mocht natuurlijk ook, maar dat was niet zo makkelijk vol te houden zonder in vrolijke noten uit te barsten bij dit feest der herkenning!

1985
1985
Cacaofabriek logo

Kies een taal