Vrijwilliger in De Cacaofabriek

Afbeelding om vrijwilligerswerk in De Cacaofabriek te promoten

De Cacaofabriek opereert in verschillende disciplines, wat betekent dat we ook verschillende vrijwilligers kwaliteiten nodig hebben! Word jij ook vrijwilliger bij De Cacaofabriek?

Werkzaamheden vrijwilligers

Werkzaamheden in de Popzaal

We huisvesten tal van shows in onze popzaal met binnenlandse- en buitenlandse artiesten. Om alles in goede banen te leiden en onze bezoekers van de gewenste drankjes te voorzien sta je klaar om achter de bar of bij de zaalingang plaats te nemen. Achter de bar tap je biertjes, schenk je drankjes in en reken je deze met consumptiemunten af. Onder leiding van onze productieleider zorg je dat de avond bij de bar soepel verloopt. Sta je aan de deur van de popzaal? Dan scan je de kaartjes van de bezoekers en geef je ze een toegangscontrole polsbandje.

Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan bij de werkgroep techniek Popzaal. Hier verzorg je alles van voor tot na de show en zorg je dat de bands op ons podium een spetterende show neer kunnen zetten. 

Werkzaamheden in de Expo

In de expositieruimte van De Cacaofabriek worden per jaar 7 exposities van actuele kunst georganiseerd. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat de ruimte elke dag open is tussen 13.00 en 17.00 uur. Als suppoost in de expositieruimte ben je het aanspreekpunt voor de bezoekers en houd je toezicht op de werken die tentoongesteld zijn. Je hoeft geen studie kunstgeschiedenis gedaan te hebben om mee te kunnen draaien, belangstelling en een portie nieuwsgierigheid zijn voldoende. Voorafgaand aan elke tentoonstelling is er een suppoostenoverleg waarbij je een rondleiding krijgt door de nieuwe expo.

Houd je van werken met je handen en ben je erg handig? Dan is het klusteam van de exporuimte misschien iets voor jou. Bij de opbouw van de tentoonstellingen komen er vaak interessante technische uitdagingen voorbij. Je helpt als lid van het klusteam de kunstenaars bij op- en afbouw van de tentoonstelling. 

Werkzaamheden in de Film

Als operateur van onze filmzaal zorg je dat de te draaien films op tijd klaar staan, dat de filmzaal er netjes uitziet, je scant de tickets en zet de film aan. Je bent hierbij het aanspreekpunt voor onze filmbezoekers en zorgt er mede voor dat zij een fijne voorstelling tegemoet gaan. 

Werkzaamheden aan de Kassa / receptie

Overdag, ’s avonds en in het weekend is onze kassa geopend en bemand door vrijwilligers. Je verkoopt film- en concert tickets en bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 verzorg je tevens kleine receptiewerkzaamheden. Zo verwijs je mensen door naar de bedrijven die ook in het pand gevestigd zijn.

Als vrijwilliger kom je te werken in een enthousiast en creatief team wat graag samen ervoor gaat om De Cacaofabriek en Helmond nog meer op de kaart te zetten. Natuurlijk zijn er nog vele taken meer binnen deze onderdelen. Ben je benieuwd? Neem dan even contact met ons op! 

Dat lijkt me wel wat!

Denk je nu "dit is echt wat voor mij!"? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Johan van Helmont via e-mail: johanvanhelmont@cacaofabriek.nl. Hij zal daarna contact met je opnemen om je te informeren en wellicht een afspraak te plannen.

Tot snel in ons team! 

zoek