Veel gestelde vragen

Fotografie in De Cacaofabriek

Georganiseerde fotoshoots

Allereerst waarderen wij het feit dat je geïnteresseerd bent in het organiseren van een fotoshoot in De Cacaofabriek. We vinden het leuk wanneer er foto’s gemaakt worden in ons pand en willen in mogelijkheden met je meedenken. Echter zijn we vanwege het grote animo genoodzaakt een aantal voorwaarden op te stellen voor fotoshoots in De Cacaofabriek.

Het is daarom niet toegestaan om zonder toestemming georganiseerde fotoshoots te houden in De Cacaofabriek. Om toestemming te vragen kun je contact opnemen via info@cacaofabriek.nl. In deze mail beschrijf je wat je aan spullen meeneemt en met welke doeleinden de foto’s worden gemaakt. Het antwoord op je e-mail neem je mee naar De Cacaofabriek zodat je kunt bewijzen dat je akkoord hebt gekregen. Bij aantoning van de mail krijg je bij de receptie van De Cacaofabriek een keycord om te laten zien dat je toestemming is verleend. Vergeet niet je keycord na afloop weer in te leveren bij de receptie van De Cacaofabriek. Hiermee voorkom je dat we daarna weer contact met je opnemen. Op deze manier weten medewerkers van De Cacaofabriek dat je niet zonder aanvraag aan het werk bent en dat je op de hoogte bent van de voorwaarden. Zo kunnen we samen onduidelijkheden en onverwachte situaties voorkomen.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen via info@cacaofabriek.nl of kun je bellen naar 0492-529009.

Foto's tijdens concerten / evenementen

Tijdens verschillende concerten en evenementen in De Cacaofabriek worden foto's gemaakt door ons vaste team aan huisfotografen. Deze huisfotografen zijn te herkennen aan hun keycords. Het kan dus zo zijn dat er foto's worden gemaakt van de bands / acts of het publiek tijdens een concert waar je bij aanwezig bent. Wil je liever niet op de foto? Probeer dan buiten het beeld te stappen. Mocht er nu toch een foto van je online komen te staan en heb je deze liever niet online? Stuur dan een mailt naar info@cacaofabriek.nl met daarbij de desbetreffende foto. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk actie ondernemen.

Pers accreditatie

Ben je van de pers en zou je graag tijdens een concert of evenement foto's of verslagen willen maken? Stuur dan een mailtje naar info@cacaofabriek.nl met daarin je aanvraag. Bij akkoord zul je een perskaart krijgen tijdens het concert, waarna je deze ook weer inlevert na afloop.

Toegankelijkheid

De Cacaofabriek is toegankelijk voor mindervaliden. Zowel in de pop- als filmzaal is het mogelijk met een rolstoel plaats te nemen. Ook als je slecht ter been bent, helpen we je graag. Wil je hier gebruik van maken, laat het ons dan vooraf even weten via info@cacaofabriek.nl. Dan zorgen wij dat er een geschikte plek voor je wordt vrijgehouden.

Pop concerten

De concerten in onze popzaal zijn staand, tenzij dit anders vermeld staat op de pagina van het desbetreffende evenement. Het is natuurlijk niet zo dat je niet naar een concert kunt komen kijken als je slecht ter been bent waardoor je moeilijk de hele avond kunt staan. Mocht dit het geval zijn dan horen we dit graag tijdig van je zodat we naar een oplossing kunnen zoeken. Hoe later je je verzoek indient hoe lastiger het voor ons wordt om de zekerheid over deze zitplaats te garanderen.

Reserveren

Online reserveren is niet mogelijk. Je kunt alleen telefonisch kaarten reserveren (0492-529009), hiervoor betaal je €1 reserveringskosten per kaartje. Deze gereserveerde kaarten haal je uiterlijk een half uur voor aanvang op aan de kassa, daarna vervalt je reservering. Ben je verhinderd, laat het ons dan even telefonisch weten.

Online tickets

Kaarten kunnen 24 uur per dag - snel, veilig en eenvoudig online gekocht worden. Dit kan via gsm, computer en tablet. Na betaling van je bestelling ontvang je een e-mail met een pdf-bijlage: het e-ticket. Dit e-ticket is je toegangsbewijs tot de voorstelling, je hoeft hiermee niet langs de kassa. Print dit e-ticket uit of bewaar het op je smartphone en neem het mee naar de voorstelling. Aan de deur van de zaal wordt de barcode gescand van het e-ticket (print of op je smartphone (zet daarbij het contrast op 'hoog')). De unieke barcode van een e-ticket kan maar één keer gebruikt worden; dupliceren van e-tickets is daarom zinloos.

LET OP: De Cacaofabriek verkoopt enkel tickets via www.cacaofabriek.nl, Ticketmaster en aan de kassa van De Cacaofabriek zelf. Dit zijn onze officiële verkoopkanalen. Let dus goed op waar je je kaartje koopt zodat je niet met een verkeerd kaartje voor de deur komt te staan.

Korting- / waardebonnen

Korting- / waardebonnen (bijv. podiumcadeaukaart, nationale bioscoopbon en onze eigen Cacaofabriek cadeaubon (niet de cacaobon)) zijn ook online te verzilveren, door in te voeren bij kortingscode. Bij online aankoop van tickets is het dus mogelijk om korting- en/of waardebonnen te verzilveren. Mocht je twijfelen? Bel dan even naar 0492-529009.

Vrienden krijgen online korting door in te loggen met hun vriendenpas.

Tickets ruilen/ geld terug

Naar aanleiding van landelijke maatregelen om het corona-virus in te dammen vinden er momenteel geen culturele activiteiten plaats in De Cacaofabriek. De voorstellingen worden zoveel als mogelijk verplaatst. Aangezien momenteel nog onduidelijk is wanneer er weer activiteiten kunnen plaatsvinden, zullen nieuwe data voorlopig nog niet worden gecommuniceerd. Deze afspraak is landelijk gemaakt in goed overleg met de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). Tot nader bericht worden gekochte kaarten niet teruggenomen. Ook worden er geen tegoedbonnen verstrekt. Wanneer er meer duidelijkheid is over het opheffen van beperkingen plaatsen wij deze informatie op deze website en benaderen wij iedereen die in het bezit is van kaarten actief. We hopen op ieders begrip in deze bijzondere situatie.

Filmzalen

Stoelkeuze

In De Cacaofabriek hanteren wij vrije stoelkeuze. Je kunt dus zelf je stoel kiezen op het moment dat de deuren van de zaal opengaan. Dit werkt in de praktijk vaak heel prettig, maar kan ook betekenen dat, als je iets later bent, je niet op de plek kunt zitten van je eerste voorkeur.

2D of 3D

Alle films die in De Cacaofabriek worden gedraaid zijn in 2D.

Leeftijd

Kijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar, 14 jaar, 16 jaar en 18 jaar. Deze leeftijdsaanduidingen zijn te vinden op onze website op de pagina van desbetreffende film. Kijkwijzer stelt dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor wat hun kinderen mogen zien, maar let op: in de publiek ruimte - waaronder in De Cacaofabriek - heeft de overheid een wettelijke bepaling verbonden aan de Kijkwijzer leeftijden. Daardoor mogen kinderen onder de 16 bijvoorbeeld niet naar een bioscoopfilm met Kijkwijzer 16, óók niet as er een volwassene bij is. Kinderen en jongeren onder de leeftijdsgrens kunnen dus bij de entree van de filmzalen of bij de kassa van De Cacaofabriek gecontroleerd worden op hun leeftijd.

Vier je verjaardag in De Cacaofabriek

Als cadeautje voor jouw verjaardag mag jij op de dag van je verjaardag bij ons gratis naar de film! Goedemorgenfilm, Kinderfilmfestival, regulier programma, jij mag kiezen. En als extraatje krijg je na de film, op vertoon van jouw verjaardagsticket, een gratis drankje in de brasserie (koffie, thee, fris, bier of wijn).

Hoe werkt het? Heel simpel! Je laat je ID-bewijs zien bij de kassa van De Cacaofabriek (Let op: alleen geldig op de dag van je verjaardag) waarmee je één verjaardagskaartje voor een film naar keuze ontvangt. Dit kaartje bewaar je en lever je na de film in bij de brasserie voor één gratis drankje (koffie, thee, fris, bier of wijn).

Aansprakelijkhied

In diverse ruimtes in De Cacaofabriek wordt meer dan 85dB(A) aan geluid geproduceerd. De Cacaofabriek aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de nadelige gevolgen die hierdoor wellicht kunnen optreden aan het gehoor. Het verblijf in De Cacaofabriek is geheel op eigen risico. In de garderobe hangt een automaat van Thunderplugs-gehoorbescherming (universele gehoorbescherming met muziekfilter). Deze gehoorbescherming kost €3,00 per setje.

Roken

Roken in het pand is niet toegestaan. Er zijn ook geen rookruimtes aanwezig in het pand. Ook het roken van e-sigaretten in het pand is niet toegestaan. Als je toch wil roken verzoeken we je dit buiten te doen.

ANBI

Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek heeft de culturele ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel: voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

1. Naam instelling

Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek

Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN)

851813720

Contactgegegevens

Post- bezoekadres: Cacaokade 1, 5705 LA Helmond
Telefoonnummer: 0492-529009
e-mailadres: info@cacaofabriek.nl

Doelstelling volgens de regelgeving van de instelling:

1. De stichting heeft ten doel: het bieden van ondersteuning aan en versterken en promoten van culturele activiteiten, zoals ondermeer op het gebied van beeld en geluid, muziek, schilderkunst, alsmede het stimuleren en exposeren van beeldende kunst in de Gemeente Helmond in de ruimste zin van het woord en het verzorgen van daaraan gerelateerd gastheerschap op horeca- en culinair gebied, en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

2. De stichting dient het algemeen belang.

3. De stichting heeft geen winstoogmerk.

4. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het organiseren van muziekevenementen, filmvoorstellingen en evenementen, fotografietentoonstellingen en tentoonstellingen op het gebied van schilderkunst en beeldende kunst.

5. De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan van de instelling: De stichting is opgericht om ‘in De Cacaofabriek – met name door de programmering van (pop)muziek, bijzondere (art house)films en exposities – een speciale bijdrage te leveren aan het culturele leven in Helmond, in de regio Helmond en in de provincie Noord-Brabant en om de regionale/nationale uitstraling van de gemeente Helmond te helpen versterken’.


Als missie voor SDC formuleren we daarom:
De Cacaofabriek is een plek van kunst & inspiratie, creativiteit & ontmoeting. Het is een culturele en creatieve hotspot voor de bevolking van Helmond en de regio Zuid-Oost Brabant. Een eigentijdse ontmoetingsplaats voor creatieve geesten en cultuurliefhebbers, oud en jong. De Cacaofabriek biedt een eigentijds programma op het vlak van beeldende kunst, design, (pop)muziek, film en culturele evenementen. Daarbij bieden we een podium aan talenten uit stad en regio. En geven we inwoners en instellingen letterlijk en figuurlijk de ruimte en de ondersteuning om in co-creatie creatieve initiatieven te ontwikkelen en in de spotlights te zetten. Daarmee voortdurend een bijdrage leverend aan het culturele en creatieve leven in Helmond en haar regio.

6. De bestuurssamenstelling en de namen van de bestuurders van de instelling Voorzitter: M.C.M. van den Berg
Secretaris: H. Dubach
Penningmeester: J.H.M. Wernaart

7. Beloningsbeleid van de instelling
Het bestuur is onbezoldigd. De personeelsleden worden beloond conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.

8. Een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten van de instelling
Zie bijlage: actueel verslag activiteiten de cacaofabriek medio 2016

9. Balans en staat van baten en lasten met toelichting.
Rapport inzake de jaarrekening “Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek” 2019
Rapport inzake de jaarrekening “Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek” 2018

zoek

Coronamaatregelen

een afbeelding van een tekstballon met inhoud onze corona maatregelen uitgelegd