Unfolding Landscape

Expo

Unfolding Landscape

Podium

Op uitnodiging van De Cacao Expo heeft kunstenares Rachel Bacon een tentoonstelling samengesteld rondom haar eigen werk. Haar serie tekeningen Emotional Landscape vormen de basis van deze expositie. Deze tekeningen bestaan uit papieren ruimtelijke vormen, waarbij het papier is beschadigd door het te kreuken. Het papier wordt daarna gladgestreken en bedekt met een laag grafiet waarbij de vouwlijnen extra donker kleuren.

Zelf zegt zij daarover: Ik ben gefascineerd door het idee dat onzichtbare schade of breuklijnen, zowel psychologische, historische of geologische, bepalend kunnen zijn voor wat op de oppervlakte waarneembaar is.

Door andere kunstenaars uit te nodigen wordt het werk van Bacon in een interessante context geplaatst. De kunstenaars met wie zij samen in de Cacao Expo exposeert hebben een verwantschap met de uitgangspunten van haar werk. Alle vier verbeelden zij onzichtbare facetten van het landschap.

Catriona Leahy (IRL) gebruikt de overblijfselen van een vergane tijd in haar werk, sporen van een industrieel verleden. Hoe bepalen die sporen onze hedendaagse omgeving?

Andrew Youngson (UK) probeert in een prachtige duistere fotoreeks van een stuk bos uit een beladen periode uit de Engelse geschiedenis voelbaar te maken wat er zich heeft afgespeeld.

Luci Eldridge (UK) werkt met wetenschappelijke afbeeldingen van landschappen die wij niet in het echt kunnen zien, maar alleen met behulp van satellieten of ruimteschepen. Zij is geïnteresseerd in hoe landschap wordt geconstrueerd in digitale afbeeldingen met als doel om nieuwe kennis te verwerven.

Wieteke Heldens (NL) gebruikt een systematische benadering om
tot persoonlijke werken te komen. Voor de tentoonstelling gaat zij de kleuren van het landschap van Helmond in kaart brengen.

20 nov. - 04 mrt.

2017

Cacaofabriek logo

Kies een taal