Tentoonstelling In Talloze Aktes

Expo

Tentoonstelling In Talloze Aktes

Podium

Wat is het fijn, we mogen alsnog open met Tentoonstelling In Talloze Aktes. Bezoekers kunnen ter plekke – bij de ingang aan de kanaalkant – een plekje reserveren en naar binnen vanaf zaterdag 5 juni. We hopen dat jullie genieten van de expo!

25 jan. - 04 jul.

2021

Wat gebeurt er als je de twee werelden van beeldende kunst en theater dichter naar elkaar toe schuift, zodat ze gaan overlappen? Die overlap is er vanzelf al, bijvoorbeeld in de gelijkenis tussen de vormgeving van een theaterstuk (decors, rekwisieten, kleding) en een installatie in een kunstruimte waar je als bezoeker in kan stappen of doorheen kan lopen. Maar in dit grensgebied tussen twee werelden is nog veel meer te ontdekken. Vier kunstenaars nemen je mee op avontuur in hun Tentoonstelling in Talloze Aktes: Maurice Bogaert, Roos van Haaften, Peter de Kimpe en Jan Klatter. Ze laten elk hun eigen werk zien, maar de tentoonstelling is een totaalervaring: door de kruisbestuiving vervagen ook de grenzen tussen hun werk.

Roos van Haaften
Roos van Haaften (1983) maakt installaties met reflecties en schaduw. Daarbij maakt ze gebruik van onder meer spiegels, glas en gevonden objecten. Ze is gefascineerd door wat er gebeurt als tastbare objecten door belichting worden getransformeerd tot een schaduwbeeld. Sommige werken komen op locatie tot stand als ruimtevullende installaties, andere zijn kleine intieme werken aan de muur.

Maurice Bogaert
Maurice Bogaert (1975) laat architectuur, film, tekst en beeldende kunst samenkomen in totaalbeleving. Soms zijn dat grote installaties waar je doorheen kan lopen, soms juist heel kleine schaalmodellen. Daarbij vertaalt hij de technieken van film, met belichting, montage en camerabeweging, naar een fysieke ruimte

Peter de Kimpe
Peter de Kimpe (1951) werkte als ontwerper / scenograaf voor theatergezelschappen in Nederland, België en Duitsland. Ook maakt hij tentoonstellingsontwerpen voor o.a. het Van Goghmuseum, het Groninger Museum en de Neue Galerie in New York. In 2007 richtte hij de opleiding Scenografie op aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, waar hij tot 2017 als artistiek leider aan verbonden bleef.

Jan Klatter
Jan Klatter (1948) maakte ontwerpen voor diverse theatergezelschappen, waaronder Onafhankelijk Toneel, Stadstheater Stockholm en Toneelgroep Amsterdam. Hij doceerde aan de opleiding Scenografie van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Als beeldend kunstenaar maakt hij onder meer sculpturale installaties, veelal van hout, gebaseerd op foto’s van ruimtes en objecten.

Lees de artikelen die diverse media over onze expositie publiceerden:
Het Eindhovens Dagblad: Stilstand en beweging
Het Eindhovens Dagblad: Straatafval tot kunst verheven
Brabant Cultureel

Met dank aan:

Stimuleringsfonds creatieve industrie & Prins Bernard Fonds

Tekst bij de expositie: Anneke van Wolfswinkel.

Cacaofabriek logo

Kies een taal