Paul Segers en Bram Braam

Expo

Paul Segers en Bram Braam

Podium

Paul Segers | The last re-enactment
Paul Segers (Eindhoven, 1976) is terug in de Cacaofabriek! In 2015 nam Segers deel aan de groepstentoonstelling Non-Fiction van het Nieuw Brabants front met zijn 13 dagen durende performance Mark the points of no return. Op de heuvel voor de Cacaofabriek bouwde hij toen een tijdelijke verblijfplaats opgetrokken uit afvalmateriaal en resten van zijn eigen kunstwerken. Hij had zichzelf opgelegd zijn verblijfplaats 13 dagen lang niet te verlaten en was grotendeels aangewezen op hulp van voorbijgangers of geïnteresseerden.

De meeste performances van Segers zijn op zichzelf staande projecten. In zijn nieuwste alter ego Bullet-Head vond de kunstenaar zoveel mogelijkheden dat hij besloot tot een drieluik, elk met een andere invalshoek. In de Cacaofabriek zal het laatste deel van het drieluik uitgevoerd worden. In the Last Re-Enactment komt Bullet-Head nog éénmaal terug om daarna voorgoed te verdwijnen.

In de tentoonstelling zal iedere week een verfilming te zien zijn van een van de performances van Paul Segers:

Week 1: Mark the Points of No Return
Week 2: Er zijn hier al heel wat barbaren gekortwiekt…
Week 3: Bullet Head and the Exit Goons
Week 4: Bullet Head Special Services
Week 5: Bullet Head The Last Re-enactment
Week 6: Bullet Head The Last Re-enactment

Bram Braam | Minimal Tendency
Tijdens zijn presentatie in de bovenruimte van de expo in de Cacaofabriek laat beeldhouwer Bram Braam (1980, NL woont en werkt in Berlijn) nieuw werk zien. Braam is een internationaal succesvolle kunstenaar en heeft de tentoonstelling in de Cacaofabriek gekozen als gelegenheid om nieuw werk te ontwikkelen. De monumentale ruimtes met een mix van oude en nieuwe architectuur vormen een geweldige omgeving voor zijn werk. Kenmerkend voor zijn beelden en assemblages is de combinatie van tegenstellingen, het samenbrengen van tegenpolen.

We worden in het dagelijks leven voortdurend omringt door een kunstmatige opgepoetste realiteit. Photoshop, plastische chirurgie, virtual reality. Wat is authentiek en wat is nep? Braam is er door gefascineerd, die behoefte om een hyperealiteit te creëren. Tegelijkertijd zoekt en vindt hij in zijn woonplaats Berlijn de rauwheid van de grote stad, met plekken die zich onttrekken aan controle en valse mooimakerij. Daar vind je de streetart, graffiti, urban gardening. Braam voegt deze uitersten samen in zijn werk.

In zijn werk zijn sporen te vinden van verwanten uit de kunstgeschiedenis, de Amerikaanse beeldhouwer Donald Judd, of het modernisme van de Stijl. In zijn beelden komt het minimale, wat vaak wordt omschreven als iets typisch Nederlands, samen met de grootstedelijke anarchie van Berlijn.

12 nov. - 30 dec.

2017

Cacaofabriek logo

Kies een taal