Jump!

Expo

Jump!

Podium

Wat krijg je als je galeries, musea en andere kunstinstellingen laat samenwerken met jonge talenten op het gebied van beeldende kunst? Dan krijg je jump! Tijdens deze derde editie presenteren elf kunstenaars voor het eerst samen hun werk in De Cacaofabriek expo ruimte. Tegelijkertijd volgen ze een traject van anderhalf jaar; Ze krijgen de ruimte om zich op artistiek vlak te ontwikkelen en te exposeren op verschillende locaties onder begeleiding van verschillende professionals. Door het volgen van cursussen en trainingen kunnen zij zich vaardigheden eigen maken die ondersteunend zijn in het opbouwen van hun beroepspraktijk.

De deelnemende kunstenaars zijn: Sanne Bax, Femke Dekkers, Mike Dings, Mirte van Duppen, H.U.T. Kollektief (Koen Reijnen en Thomas Koevoets), Martijn Linssen, Ema Vanekova, Teun Welten, Wessel Verrijt, Zoë d’Hont en Nina van de Ven.

Lees de recensie in het Eindhovens Dagblad via deze link

Deze elf jonge beeldend kunstenaars zijn gekozen uit een lange lijst van talenten. Deze longlist werd aan de hand van enkele criteria samengesteld door professionals afkomstig uit het kunstvakonderwijs, musea, presentatie-instellingen en door individuele kunstenaars. De tentoonstelling in De Cacaofabriek wordt gecureerd door Ageeth Boermans en Bert Loerakker.

Deze editie zijn Galerie Mieke van Schaijk (’s-Hertogenbosch), Luycks Gallery (Tilburg) en Galerie Nasty Alice (Eindhoven) net zoals de vorige editie van de partij. Nieuw zijn Museum Jan Cunen (Oss) en Make Eindhoven. Pennings Foundation (Eindhoven) sluit als presentatie instelling aan. De coördinatie is in handen van ervaringsdeskundigen Petra Cardinaal en Merel van den Nieuwenhof. Bijzonder aan jump! is dus dat drie galeries, een museum, een werkplaats en een presentatie-instelling hierin samenwerken en kennis en netwerk beschikbaar stellen. De Cacaofabriek is als expositie venue aangesloten bij het project.

jump! maakt deel uit van TalentHub Brabant, ontwikkeld door de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, Kunstloc en de provincie Noord-Brabant met als doel talenten na hun academische opleiding verder te helpen in hun ontwikkeling en te ondersteunen in het opbouwen van hun beroepspraktijk.

 

01 aug. - 28 aug.

2021

Cacaofabriek logo

Kies een taal