JKWAD

Expo

JKWAD

Podium

Een tentoonstelling van 6 kunstenaars en evenzoveel opvattingen over het maken van sculpturaal werk. Keramiek van Simone van Bakel, modernistische beelden van Sjef Voets, een ruimtelijke installatie van Geert Koevoets, abstracte beelden van staal van Cor van Dijk. Thomas Swinkels laat nieuw werk zien en Thomas Koevoets bouwt een minimuseum voor Beatrix Ruff.

Simone van Bakel
De kunstwerken van Simone van Bakel passen niet in één hokje. Ze hebben wel altijd met zintuiglijkheid te maken. Details of onverwachte materialen dagen de kijker uit. “Aanraken mag, graag zelfs”. Keramiek ziet er uit als metaal, of krijgt een fluwelen huid. Humor is een belangrijk aspect van haar werk.

Sjef Voets
De onderwerpen voor zijn werk haalt Sjef Voets zowel uit de actualiteit als uit de enorme rijkdom van geschiedenis die achter ons ligt, oeroude verhalen, beelden uit primitieve culturen bieden hem inspiratie, maar ook de moderne kunstgeschiedenis of de mogelijkheden van nieuw, eigentijds materiaal. Zijn tekeningen gaan een dialoog aan met zijn beelden.

Geert Koevoets
Koevoets is gefascineerd door de 1e wereldoorlog. In de expo van De Cacaofabriek laat hij een grote ruimtelijke installatie zien die is ontstaan uit de verhalen en getuigenissen die hij over deze oorlog las en hoorde.

Cor van Dijk
De stalen sculpturen van Cor van Dijk zijn strak en geometrisch van vorm en zijn opgebouwd met precies passende losse onderdelen van staal. Deze sculpturen zijn, hoe massief en zwaar het materiaal ook is, van een grote subtiliteit.

Thomas Koevoets
Thomas Koevoets maakte een museum speciaal voor Beatrix Ruff. In een modeltreintje reist zij door de zalen. Ze lijkt gevangen te zitten in een oneindige rondgang. En passant wordt de definitie van kunst nog eens onder de loep genomen.

Thomas Swinkels
Thomas Swinkels laat nieuw werk zien. Voor zijn beelden maakt hij graag gebruik van wat hij in zijn omgeving tegenkomt. Objecten worden losgekoppeld van hun functie en krijgen daarmee een nieuwe betekenis.

De opening wordt opgeluisterd met een optreden van PingPong poëzie met een muzikaal op maat gesneden programma. Het is hun eerste optreden sinds de opnames van hun nieuwe CD.

03 jun. - 15 jul.

2018

Cacaofabriek logo

Kies een taal