GUM als verbinder
In deze tentoonstelling is een keur aan geweldige tekenaars te zien. Allemaal hebben ze een bijzondere relatie met het gummen. Ze gebruiken de gum in de opbouw van hun tekeningen, niet om fouten te corrigeren, maar om de tekening te versterken. Er is een grote variëteit aan tekenstijlen en onderwerpen te zien waarbij het gebruik van de gum het verbindende element is.
GUM als curiositeit
Natuurlijk wordt ook een deel van de fantastische verzameling van Paul Dirks geëxposeerd. Deze verzameling biedt een overzicht van de geschiedenis van dat kleine stukje rubber. Van een eerste exemplaar uit 1880, tot een doosje bijna opgebruikte eindexamengummetjes, een elektrische gum en alle belangrijke Duitse steden in gum vorm. En nog veel meer…
GUM als inspiratie
Tijdens de opening zal de Tilburgse jazzgitarist en componist Jacques Palinckx een speciale muziekuitvoering geven die is geïnspireerd op het onderwerp Gum.
GUM als metafoor
Verder zal orthopedagoge Sonja Graafstal van de universiteit Nijmegen een korte lezing geven over het belang van fouten mogen maken.
In 2003 studeerde Mike Harris cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Hij was tevens de eerste winnaar van de Photo Academy Award. Aansluitend werkte hij twee jaar voor De Volkskrant. In 2013 ontving hij de tweede prijs bij Selection of Dutch Photography, waarvoor hij in 2014 opnieuw genomineerd werd. Mike Harris is verbonden aan de Fotoacademie Amsterdam als eindexamendocent.
Deelnemende kunstenaars
Caren van Herwaarden, Femke Gerestein, Hans de Wit, Esther IJssels, Jan Verbeek, Jet Nijkamp, Liesje van den Berk, Margaretha Louwers, Marli Turion, Rosa Everts, Nico Keuning, Karin Rianne Westendorp, Mariette van Erp, Cathelijn van Goor, Kees Oosterbaan, Robbie Cornelissen Arie Berkulin, Ingrid Berger, Gertie Jaquet, Emmy Bergsma, Ariena Roode, Machteld Aardse wn Theo Kuijpers.