Een podium voor jonge makers 
De Cacaofabriek vindt het belangrijk om ruimte te geven aan jonge makers. Ruimte om zich te presenteren en verder te ontwikkelen. Daarom is de expositie Fresh Cacao elk najaar een vast onderdeel in het tentoonstellingsprogramma. Voor deze expositie worden eindexamenkandidaten van verschillende kunstacademies gescout en uitgenodigd om hun werk ten toon te stellen in de monumentale ruimtes van De Cacaofabriek.

Vers academietalent - lichting 2022 
De artistieke commissie van De Cacaofabriek (bestaande uit Ageeth Boermans, Julienne Tullemans, Bert Loerakker en Sebastiaan Dijk) bezocht dit jaar de exposities van de KABK (Den Haag), de AKI (Enschede), Sint Joost (Den Bosch en Breda), de HKU (Utrecht) en Maastricht Institute of Arts. Uit deze bezoeken kwam een selectie van negen kunstenaars tot stand voor Fresh Cacao 2022. De commissie vond bij deze afstudeerders de overtuiging, potentie en kwaliteit die een startend kunstenaar nodig heeft en die de commissie nieuwsgierig maakt naar de toekomst.

Selectie 2022:

  • Caroline Sarneel
  • Eline Boerma
  • Menno Pasveer
  • Eddy Eustache
  • Lucas Mergler
  • Fedrik Vaessen
  • David Kater
  • Benjamin Pompe
  • Arno Westerberg


Ondernemendheid & artisticiteit 
Fresh Cacao wordt mogelijk gemaakt door De Cacaofabriek in samenwerking met Stichting Carat. Carat vertegenwoordigt ondernemendheid, heeft een breed netwerk in het cultureel geëngageerde bedrijfsleven en ziet kansen om financieel en in ondernemerschap te ondersteunen. De Cacaofabriek vertegenwoordigt de artistieke waarden en heeft een breed netwerk in de kunsten en het kunstonderwijs. De Cacaofabriek heeft alle faciliteiten en professionele ondersteuning in huis om talentvolle kunstenaars optimaal podium te bieden.

Carat Lucas Gassel Prijs #5 
Om deze aanmoediging van jong talent kracht bij te zetten wordt dit jaar voor de vijfde keer aan één van de Fresh Cacao beloftes de Carat Lucas Gassel Prijs uitgereikt. Op zondag 02 oktober wordt bekend gemaakt dat David Kater deze prijs in ontvangst mag nemen. De jury - bestaande uit Rick Vercauteren (voormalig directeur Van Bommel Van Dam museum) Karin van Dam (beeldend kunstenaar) en Fabienne Swinkels (vertegenwoordiger Stichting Carat) - zegt over zijn werk: ‘In zijn grote, diagonaal geplaatste, ruimtelijke installatie, die als een parade van acht op elkaar in spelende taferelen fungeert, komen experimenteerdrift, materiaalkennis en ook grenzeloze, artistieke verbeelding inventief samen.’

877
878

Dagelijks gratis te bezoeken
De expositie wordt officieel geopend op zondag 04 september om 15.00u Daarna is de expositie gedurende vier weken dagelijks te zien tussen 13.00u en 17.00u. Op zondag 02 oktober om 15.00u vindt de prijsuitreiking plaats van de Carat Lucas Gassel Prijs 2022

Cacaofabriek logo

Kies een taal