Fresh Cacao - 2021

Expo

Fresh Cacao - 2021

Podium

Het is weer tijd voor Fresh Cacao, de jaarlijks terugkerende tentoonstelling met werk van afgelopen zomer afgestudeerde jonge kunstenaars. De Cacaofabriek vindt het belangrijk om jonge kunstenaars de ruimte te bieden om zich te presenteren en verder te ontwikkelen. Er zijn 11 kunstenaars van vijf academies geselecteerd: Breda en Den Bosch (AKV Sint Joost), AKI Enschede, Utrecht (HKU) en academie Maastricht.

Tijdens deze editie van Fresh Cacao zie je het werk van Marloes Roeper, Jerrold Saija, Julia Hooy, Niels Roest, Cas van der Steen, Lukas Malzan, Thijs Segers, Christy Westhovens, Matthijs Jeuring, Jochem Mestriner en Nicky Goldsteen.

Carat en de Cacaofabriek hebben zich met hun samenwerking ten doel gesteld talentvolle kunstenaars op artistiek vlak en op het gebied van financiën en ondernemerschap te ondersteunen. Een bijzonder element van de tentoonstelling is dat een van de exposerende kunstenaars de Carat Lucas Gassel Prijs zal krijgen. Deze Helmondse kunstprijs is in het leven geroepen door stichting Carat met als doel één van de startende kunstenaars een financiële impuls te geven.

De prijsuitreiking van de Carat Lucas Gassel Prijs vindt op zondag 3 oktober om 15.00 uur plaats . De juryleden voor de Carat Lucas Gasselprijs zijn: Curator Noord-Brabants museum Hans November, Fabienne Swinkels van Stichting Carat en beeldend kunstenaar Ajla R. Steinvag.

Lees de artikelen die diverse media over onze expositie publiceerden:
Brabant Cultureel

05 sep. - 03 okt.

2021

Cacaofabriek logo

Kies een taal