Focus

Rock

Klassiek

Instrumentaal

Progrock

Focus

Live Tour 2025

Podium

Focus bestaat inmiddels ruim een halve eeuw en nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking'. Het muziekplatform 3voor12 schreef over een recent optreden: “Focus laat een zwaar voldaan publiek achter” en “Meer dan vijftig jaar nationale progrocktrots kwam, zag en overwon”. Hoe mooi is het dan ook dat de band ook in 2025 weer naar onze popzaal komt!

Met een unieke vorm van progressieve rock - inclusief veel klassieke elementen - manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de jaren '70 als het meest succesvolle en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal. 

Onder anderen Dave Grohl, Rush en Marillion hebben hun grote waardering voor Focus uitgesproken. Bandleden van Opeth en Enslaved beschouwen de Nederlanders zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen. Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’. 

Bezetting
Thijs van Leer – Hammond orgel, dwarsfluit & zang 
Menno Gootjes – gitaar 
Udo Pannekeet – bas 
Pierre van der Linden – drums 

za 01 feb.

Locatie

Popzaal

Aanvang

21:00

Zaal open

20:15

Verwacht einde

22:30

Cacaofabriek logo

Kies een taal