Contrast

Expo

Contrast

Podium

Tegenstellingen is het leitmotiv van deze expositie. Waar de een de dialoog opzoekt met het publiek door maatschappelijke thema’s in zijn schilderijen te verwerken, is de ander volledig gericht op het hier en nu, het kijken en ervaren van de toeschouwer. Ook in ervaring is er een tegenstelling: twee kunstenaars zijn al jaren bezig met exposeren en kunnen als het ware “achterom kijken’. De andere twee staan aan het begin van hun kunstenaarsloopbaan die start in een andere tijd en onder andere omstandigheden.

Leonne Hendriksen
In de grote zaal is een ruimtevullende installatie te zien van Leonne Hendriksen. Haar werk is vooral in het buitenland te zien en de tentoonstelling in Helmond is eigenlijk een terugkeer naar haar roots. Haar middelbare schooltijd bracht ze door op het Carolus en als jonge Design Academy student liep zij stage bij Hatema. Haar werk is gemaakt met zeer kwetsbare materialen zoals lood, veren, bont, zeezout en kalkeerpapier.

Alexander Korsmit
laat op de vide fotoprints zien. Vaak zijn het prints van gefotografeerde momentopnames en snapshots. De foto's worden bewerkt met tekst of gekleurde vlakken. Deze bewerkingen geven de foto’s een andere betekenis, maar welke precies blijft raadselachtig en vatbaar voor ieders persoonlijke interpretatie

Don Jeronimo
Op de begane grond zijn de Poolseries van Jeroen Duif te zien. Het lege zwembad is uitgangspunt voor schilderijen met vervreemdend perspectief. In sommige schilderijen zweven gekleurde bollen door het beeld. Het roept associaties op met de “ballenbak” maar dan in een desolate omgeving. In de 'straat' is de serie Protest van deze kunstenaar te zien.

Marleen Verber
Deze schilderijen werken wonderlijk goed samen met de ruimtelijke installatie van Marleen Verber. Met eenvoudige sculpturen weet zij op een interessante wijze de ruimte te bespelen. Haar werk straalt rust en bedachtzaamheid uit. Een van haar werken is een ruimtelijk object dat het publiek vast mag houden en zelf mag vorm geven.

Cacaofabriek logo

Kies een taal