Coeur de Parisienne

Expo

Coeur de Parisienne

Podium

Coeur de Parisienne is een dialoog tussen de schilderijen van Helma Michiels en de keramische sculpturen van Janina Frye, Boris van Hoof en Sabina Timmermans. Het werk van Michiels bestaat uit expressieve, geabstraheerde schilderijen en tekeningen waarin ze de kracht van de vrouw laat doorklinken. Vele wegen in Michiels’ werk leiden naar Parijs. Het is de stad waar in de achttiende eeuw tijdens de Franse Revolutie het moderne feminisme werd geboren, waar Van Gogh en zijn laat negentiende-eeuwse tijdgenoten naartoe trokken voor inspiratie en ervaring, en waar in 2016 het Klimaatakkoord werd getekend. Het moderne Parijs is nog steeds een stad waar kunst de efficiëntie van het moderne leven ontstijgt en tot de verbeelding blijft spreken.

Europees Keramisch Werkcentrum
Coeur de Parisienne is een samenwerking tussen De Cacaofabriek in Helmond en Sundaymorning@ekwc in Oisterwijk. De Cacaofabriek nodigde Helma Michiels uit voor deze expositie en nodigde het keramisch centrum uit om kunstenaars naar aanleiding van een werkperiode in het EKWC aan te dragen als aanvullingen op Michiels’ werk. Directeur Ranti Tjan en projectleider Nico Thöne kozen drie kunstenaars: Janina Frye, Boris van Hoof en Sabina Timmermans. Zij zagen in het werk van deze drie kunstenaars echo’s van het vrije, fysieke werk van Michiels.

In Coeur de Parisienne vormen de schilderijen en tekeningen van Michiels de rode draad. Het keramiek van Frye, van Hoof en Timmermans verhoudt zich daarmee inhoudelijk en visueel op eigen wijze.

Lees de recensie in het Eindhovens Dagblad via deze link

17 okt. - 28 nov.

2021

Cacaofabriek logo

Kies een taal