A New York State of Mind

Expo

A New York State of Mind

Podium

A New York State of Mind | Stories from the Unusual Suspects
New York is een stad met een mythisch aura, een metropool met vele stemmen en verhalen die parallel aan elkaar en dwars door elkaar heen lopen. Wanneer je kijkt naar de hedendaagse New Yorkse kunstwereld zie je in eerste instantie de glitter en de glamour van de kille en koude Chelsea galeries en de overvolle musea met hun blockbuster-tentoonstellingen. Een wereld waarin grote financiers, beleggers en onroerendgoedmagnaten vermomd als verzamelaars en kunstliefhebbers de scepter zwaaien.

Maar wanneer je de glanzende bovenlaag weg krabt, verschijnt er een heel ander beeld. Een wereld waarin duizenden kunstenaars zich met hart en ziel aan hun kunst wijden, moeten sappelen voor de kost, maar toch stug doorgaan. Ze laten hun werk zien op plekken buiten de betreden paden, zijn volledig onafhankelijk en kaarten maatschappelijke problemen aan. Hier draait het niet om geldelijk gewin, maar om liefde voor de kunst. De tentoonstelling A New York State of Mind (Stories from the Unusual Suspects) in De Cacaofabriek in Helmond laat een aantal van deze kunstenaars aan het woord. Niet de gebruikelijke namen, maar juist ‘the unusual suspects’. In deze tentoonstelling stappen kunstenaars naar voren met een unieke stem en een persoonlijk verhaal en eisen hun plek op in de schijnwerpers.

Curator: Elise Tak (kunstenaar)
 

Kunstenaars en projecten in de show:

Cacao Marciano/Martian Chocolate, Mary Chang + Tanya Gupta, Joe Gilmore,Rick Krieger, The Madness of Art + Charlie Hewitt, Marvin Piqué, Arlene Rush, Bishakh Som, Patricia Lee Stotter & Mark Pinto, Hendrika Ter Elst, John Tomlinson, Osaretin Ugiagbe, Loura van der Meule, Elise Tak

02 sep. - 07 okt.

2018

Cacaofabriek logo

Kies een taal