Vr 8 mrt: Inspirerend programma op Internationale Vrouwendag

Vr 8 mrt: Inspirerend programma op Internationale Vrouwendag

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In De Cacaofabriek staat een inspirerend en prikkelend programma voor je klaar. Die dag draait op het witte doek een documentaire, geeft Maaike Meijer een lezing en sluiten we gezamenlijk af onder het genot van een borrel en eventueel met een hapje eten.  

Documentaire Sisterhood van Sophie Dros
In de openhartige documentaire ‘Sisterhood’ gaat Sophie Dros in gesprek met vier uitgesproken vrouwen van rond de dertig en een groep jonge meisjes. Ze bespreken onderwerpen die vrouwen vaak ontwijken: het oordelen over elkaar, menstruatieschaamte en grensoverschrijdend gedrag. Maar ook ongewenste dickpics en het klinisch blauwe bloed in maandverbandreclames komen aan bod.  

Lezing ''Hoe zit het nu met mannen?' door Maaike Meijer
Maaike Meijer is feminist, emeritus-hoogleraar genderstudies, biograaf en publicist. In haar lezing gaat Maaike niet alleen in op de problemen die meisjes en vrouwen ervaren met seksuele intimidatie en geweld. Ze bespreekt ook een aantal andere vragen. Zo stelt ze de vraag wat mannen zo kwetsbaar maakt voor het plegen van seksueel geweld. Waarom gebeurt dit nog steeds, wereldwijd en onverminderd? Wat zegt dit over het vermogen van mannen tot het leggen van relaties, over hun capaciteit tot empathie en intimiteit? Waar komt die gewelddadigheid vandaan? Het gaat in de discussie over  seksualiteit te vaak alleen over vrouwenproblemen. Maar hoe zit het met mannenproblemen?  

Meer informatie & tickets
Om de dag gezellig samen af te sluiten, is er een borrel met aansluitend optioneel de mogelijkheid om een hapje te eten, verzorgd door de chefkok van de brasserie. Je kunt je aanmelden voor het programma exclusief (€8,-) of inclusief een hapje eten (€25,-). 

Ticketprijzen
Documentaire en lezing met afsluitend drankje | €8,-
Documentaire, lezing, drankje en diner | €25,-

Meer informatie
Illustratie van lege zoekresultaten

Geen resultaten gevonden.

Sorry, we kunnen geen resultaten vinden op je filters. Probeer ze aan te passen om toch iets te vinden naar je wensen.

Cacaofabriek logo

Kies een taal