Vanaf 11 december is in onze exporuimte de tentoonstelling ‘Altijd in het Nu’ met werk van acht kunstenaars op leeftijd te zien. De inspiratie om deze generatie kunstenaars apart te belichten komt voort uit onderzoeken en nieuwsgierigheid naar hun levenslange artistieke praktijk. Laat je verrassen door recentere en oudere beeldende kunstwerken van Johan Claassen ,  Jan van Duynhoven, Ria van Eyk, Christie van der Haak, Corry van Hoof, Theo Kuijpers, Guido Lippens, Lydia Schouten. De tentoonstelling zal tot en met 11 februari 2024 dagelijks te zien zijn.

Altijd in het Nu
Kunstenaar zijn is geen baan, het is een manier van leven, vol onderzoek en experiment. Dat bewijzen deze kunstenaars op leeftijd, tussen 73 en 85 jaar, die nog steeds actief zijn met hun werk en het presenteren daarvan, en zich blijven vernieuwen in artistiek opzicht. Met de tentoonstelling proberen we inzicht te krijgen in de manier waarop levensgebeurtenissen en levenservaring van invloed zijn op hun werk en hun beroepspraktijk. De titel is gekozen, omdat kunstenaars slechts zelden in het verleden blijven hangen, terwijl zij ook niet overmatig bezig zijn met de toekomst. Het nu is het enige wat telt.
 

Bijzondere selectie
Bert Loerakker is de curator van Altijd in het Nu. Loerakker is zelf een voorbeeld van een oudere kunstenaar die nog altijd actief is in zijn atelier en in het kunstenveld. In zijn rol als commissielid van De Cacaofabriek Expo selecteerde hij in samenspraak met de artistieke commissie de acht kunstenaars voor de tentoonstelling. Het werk van zowel kunstenaars met een landelijke bekendheid als regionale helden, mannen en vrouwen en de diversiteit in disciplines maakt deze tentoonstelling een verrassende must-see in De Cacaofabriek.

Altijd in het eeuwig †
Tijdens de voorbereidingen van de tentoonstelling is Johan Claassen (Beek en Donk, 1943) overleden op 20 oktober 2023. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit verlies. Zijn werk leeft voort en zal zoals gepland vertegenwoordigd worden in Altijd in het Nu.

Lees hier meer
  • Het moment

    Expo Het moment

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

  • Being...

    Expo Being...

    ma 26 aug. t/m zo 29 sep.

Cacaofabriek logo

Kies een taal