Fototentoonstelling 'Zonder Woorden' is geopend

Fototentoonstelling 'Zonder Woorden' is geopend

Donderdag 14 december is de expositie Zonder Woorden geopend: een gratis toegankelijke fototentoonstelling met het thema dementie in de Lichtstraat van De Cacaofabriek.

Met deze serie willen fotografen Nathalie en Pascale Duin laten zien dat gevoel blijft bestaan en ervoor zorgen dat je de mens - ook met dementie - blijft zien. Dat je nog steeds verbinding kunt maken, al is het misschien op een andere manier dan voorheen. Verbinding ‘zonder woorden’, waarbij het gevoel en de emoties blijven bestaan. 


De emoties in deze serie zijn tot stand gekomen met behulp van muziektherapeut Frédéric Philippi, die bij de opening ook live optrad. Tijdens de opening waren ook enkele geportretteerden en medewerkers van Savant Zorg aanwezig. 
 

“Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie. Muziek maakt emoties los en roept vaak oude herinneringen op. Muziek is één van de weinige mogelijkheden om iemand met vergevorderde dementie te bereiken.”

- aldus hersenwetenschapper professor doctor Erik Scherder over de invloed van muziek bij dementie.


De fototentoonstelling is dagelijks t/m 11 februari 2024 te zien in De Lichtstraat van De Cacaofabriek. Loop binnen tijdens de openingstijden van De Cacaofabriek.

1746

Naast Savant Zorg en de Gemeente Helmond, hebben Netwerk Dementie en Steun Welzijnszorg bijgedragen aan het project.

Cacaofabriek logo

Kies een taal