Ben jij die leerkracht, directeur of pabostudent met een warm hart voor kunst? Dan is de masterclass/inspiratiemiddag op 17 april aanstaande echt iets voor jou. Je gaat kijken naar de voorstelling MOOI VOOR SCHUT (7+) gespeeld door Oortwolk uit Eindhoven. Vervolgens krijg je handvatten om het maatschappelijk thema van de voorstelling met kinderen in je klas te bespreken.

Met kinderen naar een jeugdtheatervoorstelling kijken, leert ze hun receptieve vaardigheden te verbreden. MOOI VOOR SCHUT is ‘’een beeldende en grappige voorstelling over (faal)angst'', schrijven de makers op hun website. De angst om af te gaan is herkenbaar voor iedereen en daarmee raakt Oortwolk een universeel thema. Bij de voorstelling is een educatief programma ontwikkeld in de vorm van twee lesbrieven te downloaden.

Het is belangrijk om meer samenhang te creëren in de twee vakken Beeldend en Drama. Met het bezoeken van een jeugdvoorstelling, gebaseerd op maatschappelijke relevante thematiek, met je klas, werk je zowel aan het vak kunst als aan sociaal, emotionele verdieping. Je krijgt als docent letterlijk handvatten om het thema (in dit geval (faal)angst) met kinderen te bespreken. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Dit programma is gratis en vindt plaats in De Cacaofabriek. Deze middag wordt aangeboden door intermediairs in de regio Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg, theater Het Speelhuis, De Cacaofabriek en Hogeschool De Kempel.  

Programma 

  • 14.00 -14.20 Inloop met koffie/thee in De Cacaofabriek 
  • 14.20 -14.30 Inleiding: ‘De waarde van receptieve kunst voor de basisschool’ 
  • 14.30 -15.15 Theatervoorstelling MOOI VOOR SCHUT (7+) 
  • 15.15 - 16.00 Ronde 1: Inspiratie workshops 
  • 16.00 - 16.15 Pauzeborrel 
  • 16.15 -17.00 Ronde 2: Inspiratie workshops 
  • 17.00 – 17.15 Afsluiting + vooruitblik naar 2025 
Aanmelden cursus - De Kempel Nascholing
Cacaofabriek logo

Kies een taal