2648

Stichting Lambertusconcerten en De Cacaofabriek slaan de handen wederom ineen met drie bijzondere klassieke concerten als resultaat! 

La Primavera
La Primavera presenteert samen met tekenaar Gerard de Bruyne de muzikaal-visuele voorstelling 'Transparanties'. Gerard de Bruyne laat zich inspireren door Vermeer en zijn Spaanse tijdgenoot Velazquez. Zo ontstaan er in de loop van de voorstelling twee verschillende portretten: het zuidelijke licht in de schilderijen van Velazquez wordt gevangen in snelle en vrije penseel bewegingen. Dit wordt muzikaal vertaald door de gepassioneerde en ritmische muziek van Spaanse componisten als Jose Hidalgo. Tijdens de geraffineerde liederen en intieme verhaaltjes van de Nederlandse Constantijn Huygens, die mooi zouden kunnen klinken in de lumineuze noordelijke interieurs van Vermeer, creëert Gerard een ander portret, intiem/verfijnd en harmonisch. 

3 Violas
3VIOLAS is een onconventioneel, dynamisch ensemble uit Amsterdam. 3VIOLAS bewandelt een avontuurlijk muzikaal pad door bestaande stukken uit verschillende muziekgenres – klassiek / pop / minimal / film / elektronisch – minutieus onder de loep te nemen, te deconstrueren en te herschrijven tot eigen arrangementen. 3VIOLAS heeft een markante sound en programmeert zowel eigen composities en improvisaties als de werken van andere artiesten en componisten. Een concert van 3VIOLAS is gegarandeerd een unieke ervaring. 

Postcolonial Fandango 
Postkoloniale Fandango is een onderzoeksproject van de Colombiaanse violist Camilo Arias Cuellar, reflecterend op zijn ervaring met migratie. Het project bestaat uit de creatie van een ensemble met een eigen origineel repertoire en concept. Door gebruik te maken van elementen uit de historische uitvoeringspraktijk. Met een innovatief concert format dat poëtische verhalen en improvisatie samenbrengt, onderzoekt het ensemble de identiteit via de Fandango-dans. 

Meer info over Fabrique Classique
 • Fabrique Classique - La Primavera

  i.s.m. Lambertus Concerten

  Klassiek
  Concert

  zondag 01 dec.

  15:00

 • Fabrique Classique - 3VIOLAS

  i.s.m. Lambertus Concerten

  Klassiek
  Concert

  zondag 09 feb.

  15:00

 • Fabrique Classique - Postcolonial Fandango

  i.s.m. Lambertus Concerten

  Klassiek
  Concert

  zaterdag 17 mei

  20:00

Cacaofabriek logo

Kies een taal