eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
knight area
Knight Area - CD Presentatie
90 minuten
Geen voorstellingen gevonden

De officiële albumpresentatie van het vijfde(nog titelloze) album van Knight Area!

Op 7 november presenteert Knight Area hun nieuwe album ‘Hyperdrive’. ‘Hyperdrive’ is de opvolger van het wereldwijd positief gerecenseerde album ‘Nine Paths’ en het eerste in de nieuwe bezetting. Deze Nederlandse melodieuze (progressieve) rockband die in 2004 is opgericht door de broers Gerben en Joop Klazinga was aanvankelijk een zeven-mans formatie maar is na enkele bezettingswijzigingen gereduceerd tot een vijftal.

Het vijfde officiële studioalbum wordt op 14 oktober 2014 wereldwijd uitgebracht op het Amerikaanse label The Laser’s Edge en is gemixt door Joost van den Broek (onder meer After Forever, Ayreon, Star One). Speciale gast op gitaar is Arjen Lucassen (Ayreon, Bodine, Vengeance, Stream of Passion, Star One). Het nieuwe geluid dat in 2013 op de in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Between Two Steps’ werd geïntroduceerd, wordt op ‘Hyperdrive’ verder uitgewerkt. Nummers als ‘Crimson Skies’, ‘Bubble’, ‘The Lost World’ en’Hypnotised’ illustreren dit nieuwe krachtige geluid.

Wat mooi dat de beste progband van ons land de Cacaofabriek heeft uitgekozen voor deze presentatie! In het voorprogramma staan HeKz (UK) en Distorted Harmony (Israël).

Knight Area is:
Mark Bogert: gitaar;
Pieter van Hoorn: drums;
Gerben Klazinga: toetsen;
Mark Smit: zang, toetsen;
Peter Vink (Q65, Finch, The Boxx, Ayreon, Star One): basgitaar, baspedalen.

zoek