eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
theatercollege - raymond mens (try-out)
Raymond Mens - Theatercollege Amerika (Try-Out)
100 minuten
za 30 sep 2023 - 15:00 - Popzaal seated

EXTRA TRY-OUT SHOW RAYMOND MENS! De avondvoorstelling was snel uitverkocht. Daarom is in overleg met Raymond deze tweede show toegevoegd! Het theatercollege van Raymond Mens is een grappige, interactieve voorstelling met veel filmpjes en beelden van speeches, debatten en bijeenkomsten uit de Amerikaanse politiek.

In zijn theatercollege deelt Raymond Mens zijn passie voor Amerika, bespreekt hij de actualiteit én beantwoordt hij vragen van het publiek. Hierbij is de Amerikakenner dezelfde jongen die kijkers op televisie zien; enthousiast, vrolijk en geestig. Maar vooral vol passie over het land waar hij zo enorm veel van houdt.

In zijn theatercollege staat Mens uitgebreid stil bij de invloed van Amerika’s nieuwsmedia, zoals beschreven in zijn nieuwste boek ‘Nieuws als wapen.’ Hij bespreekt een mediaoorlog die allang niet meer om kijkcijfers gaat, maar om politieke macht. Langs herkenbare fragmenten geeft hij het publiek een bizar kijkje achter de schermen.

Ook neemt de Amerikakenner het publiek mee op reis door het Trump-tijdperk, uitgewerkt in zijn boek ‘Lang leve Trump.’ Dit tijdperk dendert door, ook als Donald Trump er niet meer is. De mechanismen waar Amerika’s 45e president op inspeelt, zijn namelijk veel groter en belangrijker dan hijzelf. Wat is zijn succesformule? Wat zijn de belangrijkste ingrediënten daarvan? De antwoorden op deze vragen zeggen veel over zijn politieke opmars, maar nog meer over wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Raymond Mens is Amerikakenner en politicoloog. Hij is onder andere bekend van programma’s als ‘Vandaag Inside’ en ‘Op1’, waar hij spitsvondig over de laatste ontwikkelingen uit de Verenigde Staten vertelt. Mens ziet zichzelf als een commentator die een voetbalwedstrijd analyseert: oog op de bal, houdend van het gespeelde spel en objectief.

Zaal open vanaf 20.00 uur. Voorstelling start om 20.30 uur.
Tickets kosten 17,50 euro in de voorverkoop.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek