eerste afbeelding van artiest
tweede afbeelding van artiest
waar muziek echt over gaat - marc erkens
Marc Erkens - Waar Muziek Echt Over Gaat
90 minuten
zo 22 okt 2023 - 15:00 - Popzaal seated

Eén mens, één piano. Meer is er niet nodig om achter de muziek te gaan luisteren. Hoe gaan we eigenlijk met muziek om? Zijn er echt mensen die niets om muziek geven? Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons helemaal niets? Hoe zit muziek eigenlijk in elkaar ? Bestaat er wel zoiets als slechte muziek? Drukt muziek gevoelens uit? Of heeft ze het over nog iets anders? Op deze en andere vragen over muziek krijg je op anderhalf uur tijd leerrijke, vermakelijke, houtsnijdende, grappige, beklijvende en in ieder geval rake antwoorden.

‘Waar muziek echt over gaat’; een voorstelling waar je al lachend iets bij leert. En waar je uiteindelijk stil van wordt.

Een voorstelling die het publiek meeneemt naar de verklaring van luistergedrag, appreciatie van muziek en affiniteit met genres en stromingen in de muziek. Ze werpt een licht op de bouwstenen waarmee overal ter wereld muziek wordt gemaakt en focust tenslotte op de vraag of muziek überhaupt iets anders dan een abstracte inhoud kan hebben en doorgeven.

Marc Erkens studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en werkte vervolgens zijn hele actieve leven aan het Lemmensinstituut te Leuven,
een school die nu LUCA School of Arts heet.

Tussendoor en ook nu nog gaf en geeft hij voorstellingen waarin hij de muziek dichter bij de mensen brengt. Af en toe heeft hij dat bovendien mogen doen op radio en tv.

Zaal open vanaf 15.00 uur; show start om 15.30 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

zoek